Vianočný cheesecake

Recept Vianočný cheesecake
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Zdobila som čokoládovými stromčekmi. Bol vynikajúci, chuťovo bol výborný :) Na základ som použila klasické sušienky s maslom a plnku som robila z tvarohu a smotany. Ak máte radšej mascarpone, pokojne môžete použiť aj to. Na vrchu orechová krusta a s chuťou perníka je cheesecake mňamkový. Autor: Luckazubata

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

1 balenieBebe sušienky
100 gmaslo

Tvarohová plnka

1 bal.mäkký tvaroh
1/2 bal.smotana
2 ksvajce
2 lyžicerum
podľa chutimed
1 bal.vanilkový cukor
podľa chutikorenie do perníka

Orechová pokrývka:

1 ksvajce
100 gmleté vlašské orechy
podľa chutimed
trochusmotana
na dozdobeniečokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Sušienky si namelieme na jemno a spojíme s roztopeným maslom. Natlačíme na dno tortovej formy a dáme do rúry na 7 minút piecť pri teplote 180 stupňov.
  2. Náplň si pripravíme tak, že vyšľaháme vajcia s medom a vanilkovým cukrom, pridáme korenie do perníka, rum, smotanu a nakoniec tvaroh.
  3. Podľa chuti pridáme korenie alebo med. Dáme na korpus a pečieme pri rovnakej teplote 40 minút.
  4. Medzitým si pripravíme hornú vrstvu. Vyšľaháme vajcia s medom a trochou smotany a zašľaháme mleté orechy. Dáme na tvaroh a pečieme ešte asi 15 minút.
  5. Keď je torta upečená, roztopíme si čokoládu a pofŕkame ňou povrch torty a ešte si na papier na pečenie nakreslíme stromčeky, hviezdičky a všetky možné tvary, ktoré chceme.
  6. Až čokoláda zaschne, umiestnime naše tvary na tortu. Dozdobíme cukrárskymi perličkami alebo cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť