Vianočné pečivo - Linecké snehové venčeky

Recept Vianočné pečivo - Linecké snehové venčeky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vianoce sú skoro tu a vôňa klasických pečených koláčikov nesmie chýbať. Pripravte si klasické linecké pečivo so snehovým krémom. Mňamka!

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Suroviny na 60 porcií:

300 ghladká múka špeciál
100 gpráškový cukor
200 gPalmarín
1 bal.prášok do pečiva
1 ksvajce
1 bal.vanilkový cukor
trochustrúhaná citrónová kôra

Bielková pena:

4 ksbielok
360 gkryštálový cukor jemný

Do stredu:

250 gríbezľový džem
trochuvody
trochurumová aróma

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cesto: múku, práškový cukor a prášok do pečiva zmiešame, pridáme vajce, Palmarín a citrónovú kôru a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a odložíme na 30 minút do chladu. Rozvaľkáme ho na hrúbku 3mm, vykrajujeme kolieska a pečieme vo vyhriatej rúre. Necháme vychladnúť.
  2. Bielková pena: 240 g kryštálového cukru dáme do katrólika, zalejeme vodou, toľko, aby bol cukor zaliaty, asi 100-120 ml. Keď začne vrieť, znížime teplotu na minimum a varíme, kým sa cukor nerozpustí, bez miešania. 4 bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, zašľaháme po lyžiciach 120 g kryštálový cukor a po troche pridávame uvarený sirup. Celkom šľaháme 3-5 minút dobre nahusto. Cukor, ktorý zostal nerozpustený v kastróliku nepridávame, aby neupchal cukrárske vrecko.
  3. Upečené kolieska si rozložíme po plechu a pomocou cukrárskeho vrecka bielkovou penu ozdobne nastriekame na kolieska. Sušíme v rúre pri 50 stupňoch, asi 45 minút.
  4. Ríbezľový džem zmiešame s vodou, zohrejeme, pridáme rumovú arómu a po vychladnutí nanesieme cukrárskym sáčkom do stredu každého venčeka. / Stačí aj samotný džem. / Dobrú chuť!

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej pekárky - Blažena Sadovská 

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť