Vianočka na želanie, ktorá sa vždy podarí

Recept Vianočka na želanie, ktorá sa vždy podarí

Pridal: rebeka, 12.10.2020

Kategorie: Sviatočné pečenie, Vianočka, Vianoce, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

U nás doma som nekupovala vianočku už asi 20 rokov. Stále pečiem tento recept, ak ma kopne múza, tak vyskúšam aj nový, ale stále sa vrátim na moju osvedčenú klasiku. S cestom sa pracuje luxusne, je jemná ako pierko a čerstvá, ešte teplá s mašličkou je nebíčko v papuľke. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS

Pridal: rebeka, 12.10.2020

Kategorie: Sviatočné pečenie, Vianočka, Vianoce, Pečivo

SUROVINY

1 kgpolohrubá múka
3 dlmlieko
200 gpráškový cukor
70 gdroždie
2 lyžiceolej
200 gmaslo (Hera)
podľa chutirum (zostane z hrozienok v ňom namočených)
1-2 bal.vanilkový cukor
6 ksžĺtok
1 lyžičkasoľ
na potretiežĺtok
mandle sekané na rezance
hrozienka naložené v rume

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V deci teplého mlieka rozmiešame lyžičku cukru, pridáme droždie a necháme vzísť kvások. Ostatné suroviny dáme do misky, pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste zakryté bavlnenou utierkou.
  2. Po vykysnutí cesto ešte raz spracujeme, pridáme hrozienka a mandle. Necháme ešte pol hodinu kysnúť.
  3. Po vykysnutí máme 2 možnosti. Buď použijeme formu na vianočku alebo ju upletieme. Ja mám staršiu formu na vianočku, tak používam tú.
  4. Pečieme na 170 stupňov asi 10 minút, potom teplotu stiahneme na 150 stupňov a dopečieme asi 35 minút. Ja som piekla v teplovzdušnej len so spodným ohrevom + ventilátor.

Môj blog: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť