Venčeky s pudingovým krémom

Pridal: Danula Vašíčková, 21.10.2020
Kategorie: Narodeniny, Sviatočné pečenie, Zákusky, Dezerty, Odpaľované cesto, Cestá
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Náš otecko má zajtra meniny a ja úplne presne viem, čím ho dozaista poteším. Venčeky sú obľúbeným zákuskom celej našej rodiny a dnes som ich ešte "vytunila" trochou šľahačky. A môžem sa pokojne staviť o čo chcete, že neostane ani jeden. Autor: Danula
FOTKA OD VÁS
Pridal: Danula Vašíčková, 21.10.2020
Kategorie: Narodeniny, Sviatočné pečenie, Zákusky, Dezerty, Odpaľované cesto, Cestá
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Cesto:
250 mlvoda
90 gtuk
štipkasoľ
140 ghladká múka
4 ksvajce
Krém:
600 mlmlieko
2 bal.vanilkový pudingový prášok
6 lyžíckryštálový cukor
2 bal.vanilkový cukor
250 gmaslo
Poleva:
200 gpráškový cukor
3 lyžicehorúca voda
1 lyžicarum
1 lyžicacitrónová šťava
- V kastróle zvaríme vodu s tukom a so soľou, do vriacej zmesi vsypeme naraz všetku múku, platňu stlmíme a miešame, kým sa cesto neprestane lepiť na hrniec a na stenách sa netvorí len celkom nepatrný biely povlak (trvá to asi 5 minút). Odstavíme z platne a za občasného premiešania necháme vychladnúť.
- Potom vareškou po jednom zašľaháme vajcia, vždy dôkladne dohladka vymiešame. Hotové cesto naplníme do zdobiaceho cukrárskeho vrecka s rezanou špičkou a tlačíme na maslom vymastený plech venčeky. Pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút na 200 stupňov, potom stlmíme na 170 a pečieme ešte ďalších 10 minút. Rúru predčasne neotvárame!!! Ešte horúce prekrojíme a po vychladnutí plníme krémom a potierame polevou.
- Krém: Takto pripravený krém je síce menej nadýchaný než ten klasický maslový, ale má jednu obrovskú výhodu...nezráža sa ani nerobí hrudky. Pripravujem ho deň vopred, aby sa dobre vychladil.
- Z mlieka, cukrov a pudinkových práškov uvaríme hustý puding a do ešte horúceho zašľaháme vareškou po častiach maslo. Čiastočne vychladnuté preložíme do misy, zakryjeme nepriedušným mikroténom a keď všetko vychladne, strčíme do chladničky. Druhý deň vyberieme z chladničky, dôkladne našľaháme ručným elektrickým šľahačom a môžeme použiť.
- Ja som dnes pridala na vrstvu krému ešte šľahačku. Používam instantnú (na 200ml veľmi vychladeného mlieka dávam 2 sáčky prášku), nepadá a krásne drží tvar aj druhý deň.
- Poleva:
Všetko premiešame dohladka metličkou a pripravenou polevou venčeky hneď polievame.
Hotové venčeky uložíme do chladu aspoň na chvíľku odležať.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Věnečky s pudinkovým krémem.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Ptysie z kremem budyniowym.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Brandteigringe mit Puddingcreme an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Képviselőfánk pudingkrémmel.
KOMENTÁRE K RECEPTU