NajRecept.sk Sviatočné pečenie Narodeniny Venčeky s pudingovým krémom
Venčeky s pudingovým krémom
Recept Venčeky s pudingovým krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Danula Vašíčková    ·   21.10.2020

Venčeky s pudingovým krémom

Náš otecko má zajtra meniny a ja úplne presne viem, čím ho dozaista poteším. Venčeky sú obľúbeným zákuskom celej našej rodiny a dnes som ich ešte "vytunila" trochou šľahačky. A môžem sa pokojne staviť o čo chcete, že neostane ani jeden. Autor: Danula

45 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Cesto:

250 ml
voda
90 g
tuk
štipka
soľ
140 g
hladká múka
4 ks
vajce

Krém:

600 ml
mlieko
2 bal.
vanilkový pudingový prášok
6 lyžíc
kryštálový cukor
2 bal.
vanilkový cukor
250 g
maslo

Poleva:

200 g
práškový cukor
3 lyžice
horúca voda
1 lyžica
rum
1 lyžica
citrónová šťava
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V kastróle zvaríme vodu s tukom a so soľou, do vriacej zmesi vsypeme naraz všetku múku, platňu stlmíme a miešame, kým sa cesto neprestane lepiť na hrniec a na stenách sa netvorí len celkom nepatrný biely povlak (trvá to asi 5 minút). Odstavíme z platne a za občasného premiešania necháme vychladnúť.
  2. Potom vareškou po jednom zašľaháme vajcia, vždy dôkladne dohladka vymiešame. Hotové cesto naplníme do zdobiaceho cukrárskeho vrecka s rezanou špičkou a tlačíme na maslom vymastený plech venčeky. Pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút na 200 stupňov, potom stlmíme na 170 a pečieme ešte ďalších 10 minút. Rúru predčasne neotvárame!!! Ešte horúce prekrojíme a po vychladnutí plníme krémom a potierame polevou.
  3. Krém: Takto pripravený krém je síce menej nadýchaný než ten klasický maslový, ale má jednu obrovskú výhodu...nezráža sa ani nerobí hrudky. Pripravujem ho deň vopred, aby sa dobre vychladil.
  4. Z mlieka, cukrov a pudinkových práškov uvaríme hustý puding a do ešte horúceho zašľaháme vareškou po častiach maslo. Čiastočne vychladnuté preložíme do misy, zakryjeme nepriedušným mikroténom a keď všetko vychladne, strčíme do chladničky. Druhý deň vyberieme z chladničky, dôkladne našľaháme ručným elektrickým šľahačom a môžeme použiť.
  5. Ja som dnes pridala na vrstvu krému ešte šľahačku. Používam instantnú (na 200ml veľmi vychladeného mlieka dávam 2 sáčky prášku), nepadá a krásne drží tvar aj druhý deň.
  6. Poleva:
    Všetko premiešame dohladka metličkou a pripravenou polevou venčeky hneď polievame.
    Hotové venčeky uložíme do chladu aspoň na chvíľku odležať.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Zbierky receptov

Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste

Viac zbierok
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov