Veľkonočný baránok s čokoládou

Recept Veľkonočný baránok s čokoládou

Pridal: Triniti, 10.3.2021

Kategorie: Baránok, Veľká Noc, Sviatočné pečenie

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nepripraviť baránka na Veľkú noc je, dá sa povedať, hriech. Vynikajúci, jemný, krehký piškótový baránok s kúskami čokolády. Určite vyskúšajte. Pri tomto recepte sa mi ešte nestalo, aby sa po vyklopení prelomil alebo nejaká časť zostala vo forme. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 10.3.2021

Kategorie: Baránok, Veľká Noc, Sviatočné pečenie

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

2 lyžicemaslo
3 lyžicestrúhanka
180 gpolohrubá múka
1 bal.vanilkový cukor
200 gpráškový cukor
2 lyžicehorká čokoláda
1 kscitrón - šťava + kôra
4 ksvajce
2 lyžicevoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky vyšľaháme spolu s práškovým cukrom a vanilkou do peny. Postupne pridáme múku, kôru a šťavu z citróna, pridáme vodu a na záver nastrúhanú čokoládu.
  2. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vareškou ho jemne zapracujeme k žĺtkovej hmote.
  3. Formu na baránka vymastíme maslom a vysypeme strúhankou, navrstvíme cesto, zatvoríme ho druhou polovicou formy a dáme piecť. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 45 minút.
  4. Po upečení formu prikryjeme navlhčenou utierkou a necháme chvíľu chladnúť. Potom vyklopíme a vrch posypeme práškovým cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť