NajRecept.sk Sviatočné pečenie Veľká Noc Baránok Veľkonočný baránok s čokoládou
Veľkonočný baránok s čokoládou
Recept Veľkonočný baránok s čokoládou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   10.3.2021

Veľkonočný baránok s čokoládou

Nepripraviť baránka na Veľkú noc je, dá sa povedať, hriech. Vynikajúci, jemný, krehký piškótový baránok s kúskami čokolády. Určite vyskúšajte. Pri tomto recepte sa mi ešte nestalo, aby sa po vyklopení prelomil alebo nejaká časť zostala vo forme. Autor: Triniti

35 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
Suroviny
2 lyžice
maslo
3 lyžice
strúhanka
180 g
polohrubá múka
1 bal.
vanilkový cukor
200 g
práškový cukor
2 lyžice
horká čokoláda
1 ks
citrón - šťava + kôra
4 ks
vajce
2 lyžice
voda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Žĺtky vyšľaháme spolu s práškovým cukrom a vanilkou do peny. Postupne pridáme múku, kôru a šťavu z citróna, pridáme vodu a na záver nastrúhanú čokoládu.
  2. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vareškou ho jemne zapracujeme k žĺtkovej hmote.
  3. Formu na baránka vymastíme maslom a vysypeme strúhankou, navrstvíme cesto, zatvoríme ho druhou polovicou formy a dáme piecť. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 45 minút.
  4. Po upečení formu prikryjeme navlhčenou utierkou a necháme chvíľu chladnúť. Potom vyklopíme a vrch posypeme práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár