Veľkonočný baránok s čokoládou

Pridal: Triniti, 10.3.2021
Kategorie: Baránok, Veľká Noc, Sviatočné pečenie
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Nepripraviť baránka na Veľkú noc je, dá sa povedať, hriech. Vynikajúci, jemný, krehký piškótový baránok s kúskami čokolády. Určite vyskúšajte. Pri tomto recepte sa mi ešte nestalo, aby sa po vyklopení prelomil alebo nejaká časť zostala vo forme. Autor: Triniti
FOTKA OD VÁS
Pridal: Triniti, 10.3.2021
Kategorie: Baránok, Veľká Noc, Sviatočné pečenie
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
2 lyžicemaslo
3 lyžicestrúhanka
180 gpolohrubá múka
1 bal.vanilkový cukor
200 gpráškový cukor
2 lyžicehorká čokoláda
1 kscitrón - šťava + kôra
4 ksvajce
2 lyžicevoda
- Žĺtky vyšľaháme spolu s práškovým cukrom a vanilkou do peny. Postupne pridáme múku, kôru a šťavu z citróna, pridáme vodu a na záver nastrúhanú čokoládu.
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vareškou ho jemne zapracujeme k žĺtkovej hmote.
- Formu na baránka vymastíme maslom a vysypeme strúhankou, navrstvíme cesto, zatvoríme ho druhou polovicou formy a dáme piecť. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 45 minút.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Velikonoční beránek s čokoládou.
KOMENTÁRE K RECEPTU