Veľkonočná torta - mrkvový korpus a tvarohovo-mascarpone krém

Recept Veľkonočná torta - mrkvový korpus a tvarohovo-mascarpone krém
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

S veľkou nocou sa mi spájajú mrkvové recepty. Z mrkvy vieme spraviť množstvo dezertov, či už roládu, muffiny, koláče, no typickou je mrkvová torta. Ja som jednu pripravila s veľkonočným zdobením a musím povedať, že vyšla skvele. Odporúčam vyskúšať.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Korpus

4 ksvajce
120 gtrstinový cukor
50 gmaslo
150 ghladká špaldová múka
100 gmleté vlašské orechy
1 bal.prášok do pečiva
1/2 lyžičkysušená citrónová kôra
1/2 lyžičkysušená pomarančová kôra
2 lyžičkymletá škorica
250 gnajemno nastrúhaná mrkva
200 mlmlieko
štipkasoľ

Krém

500 gjemný tvaroh
250 gmascarpone
200 gcream cheese/ nátierkové maslo
50 gbiela čokoláda
50 gpráškový cukor (prípadne viac)

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
  2. Žĺtky vyšľaháme s cukrom. Prišľaháme maslo izbovej teploty. Následne pridáme mlieko a nastrúhanú mrkvu a premiešame.
  3. V miske si zmiešame suché ingrediencie, ktoré primiešame do žĺtkovej zmesi. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.
  4. Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie (len spodok) a pečieme pri teplote 170 stupňov cca 45-50 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť. Vychladnutý korpus prerežeme na tri časti.
  5. Mascarpone a cream cheese krátko prešľaháme, pridáme tvaroh a znovu prešľaháme. Následne primiešame cukor a roztopenú bielu čokoládu. Čokoládu vmiešavame postupne a nesmie byť horúca.
  6. Hotovým krémom plníme korpusy. Čiže dáme korpus, naň vrstvu krému a zopakujeme s ďalšími korpusmi. Boky som len uhladila a nechala som ju „polonahú“. Tortu necháme zachladiť, nakoniec už len ozdobíme podľa predstáv.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť