Veľkonočná maďarská tlačenka so zeleninou a vajíčkom

Recept Veľkonočná maďarská tlačenka so zeleninou a vajíčkom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tak táto pochúťka vyzerá naozaj na zožratie. Mňamka!

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

200 gmrazený hrášok
200 gmrkva
200 gzemiak
200 gjablko
1 kscitrón
6 lyžícmajonéza
7 lyžíckyslá smotana
250 mlzeleninový vývar
20 gželatína
5 ksvajce
1 ksčervená paprika
soľ
korenie
petržlen

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si formu srnčieho chrbta. Vajíčka si uvaríme natvrdo a necháme ich vychladnúť.
  2. Mrkvu si nakrájame na kocky, hrášok si uvaríme v jednom hrnci a zemiaky v druhom. Uvarené necháme vychladnúť a zemiaky nakrájame na kocky ako mrkvu. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou.
  3. Všetko spolu zmiešame v miske, pridáme tiež nakrájané jablká na kocky, červenú papriku a pridáme majonézu zmiešanú s kyslou smotanou. Dôkladne premiešame. Dochutíme soľou a korením, pridáme petržlenovú vňať a premiešame.
  4. V zeleninovom vývare si pripravíme želatínu a zmiešame ju so zmesou zeleniny a zemiakov. Srnčí chrbát si vyložíme potravinárskou fóliou a navrstvíme tam zmiešanú zmes zeleniny a zemiakov so želatínou. Poukladáme uvarené vajíčka. Pekne uhladíme a dáme do chladničky, najlepšie na celú noc. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť