NajRecept.sk Sviatočné pečenie Veľká Noc Veľkonočná tlačenka a aspik Veľkonočná maďarská tlačenka so zeleninou a vajíčkom
Veľkonočná maďarská tlačenka so zeleninou a vajíčkom
Recept Veľkonočná maďarská tlačenka so zeleninou a vajíčkom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   24.11.2020

Veľkonočná maďarská tlačenka so zeleninou a vajíčkom

Tak táto pochúťka vyzerá naozaj na zožratie. Mňamka!

Suroviny

Budeme potrebovať:

200 g
mrazený hrášok
200 g
mrkva
200 g
zemiak
200 g
jablko
1 ks
citrón
6 lyžíc
majonéza
7 lyžíc
kyslá smotana
250 ml
zeleninový vývar
20 g
želatína
5 ks
vajce
1 ks
červená paprika
soľ
korenie
petržlen
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si formu srnčieho chrbta. Vajíčka si uvaríme natvrdo a necháme ich vychladnúť.
  2. Mrkvu si nakrájame na kocky, hrášok si uvaríme v jednom hrnci a zemiaky v druhom. Uvarené necháme vychladnúť a zemiaky nakrájame na kocky ako mrkvu. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou.
  3. Všetko spolu zmiešame v miske, pridáme tiež nakrájané jablká na kocky, červenú papriku a pridáme majonézu zmiešanú s kyslou smotanou. Dôkladne premiešame. Dochutíme soľou a korením, pridáme petržlenovú vňať a premiešame.
  4. V zeleninovom vývare si pripravíme želatínu a zmiešame ju so zmesou zeleniny a zemiakov. Srnčí chrbát si vyložíme potravinárskou fóliou a navrstvíme tam zmiešanú zmes zeleniny a zemiakov so želatínou. Poukladáme uvarené vajíčka. Pekne uhladíme a dáme do chladničky, najlepšie na celú noc. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár