Tvarohové šišky bez droždia

Recept Tvarohové šišky bez droždia
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tvarohové šišky bez použitia droždia, čiže nemusíte čakať, kým vám cesto vykysne. Môžete ich robiť počas celého roka, nielen počas fašiangov. Je to síce kalorické jedlo, ale radím ho medzi tie jednoduchšie recepty, pri ktorých nemusím stráviť veľa času v kuchyni. Tvaroh je najlepšie použiť hrudkovitý, robila som už aj s jemným tvarohom, pretože som doma nemala iný, ale nebolo to veľmi dobré. Zjesť sa to dalo, ale nabudúce pôjdem radšej do obchodu. Autor: Janaha

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

500 ghrudkovitý tvaroh
4 ksvajce
4 lyžicerum
4 lyžicepráškový cukor
2 lyžičkysóda bicarbona
500 gpolohrubá múka
štipkasoľ
džem
práškový cukor
na vyprážanieolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V miske ručne zmiešame všetky suroviny a hotové cesto preložíme na pomúčenú dosku, kde ho necháme prikryté pol hodinku odstáť.
  2. Vyvaľkáme na asi 1 cm a vykrojíme menšie kolieska / šišky. Cesto sa niekedy trochu lepí, je treba dobre posypať (záleží od tvarohu a tiež od veľkosti vajec).
  3. Ak sa vám cesto naozaj veľmi lepí, môžete prípadne pridať trochu múky, ale nie veľa, aby šišky neboli ako kameň.
  4. Smažíme ich z oboch strán vo vyššej vrstve oleja dozlatista. Mali by sa pekne nafúknuť. Šišky neplníme striekačkou, džem dávam navrch a na tanieri ešte zľahka pocukrujte.
  5. Najlepšie sú teplé, ako všetky šišky.

Môj blog: Recepty z mojej kuchyne

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť