Tvarohové knedle

Recept Tvarohové knedle
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Sladké hlavné jedlo. Tvarohové knedle preliate maslom, posypané škoricou a cukrom. Autor: siesta

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

1 kockatvaroh
1 kszemiak
1 ksvajce
štipkasoľ
1 lyžičkacukor
1 lyžičkamaslo
polohrubá múka
podľa chutiovocie
maslo
škorica
práškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslo si necháme zmäknúť pri izbovej teplote, zemiak uvaríme v šupke, olúpeme a studené nastrúhame najemno. Pridáme ostatné suroviny a po troškách múku a spracovávame cesto.
  2. Na doske vyvaľkáme plát hrubý cca 5 mm, nakrájame na štvorce podľa veľkosti ovocia. Ovocie balíme do cesta.
  3. Do vriacej osolenej vody vhodíme knedle, varíme kým nevyplávajú a potom ešte 10 minút. Vyberieme, necháme odkvapkať a podávame posypané cukrom, škoricou a preliate rozpusteným maslom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť