Tradičný perkelt z králika

Pridal: NajLucka, 12.1.2021
Kategorie: Halušky, Prílohy, Králičie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Tradičné recepty sú tie najlepšie. Starý klasický recept na králičie mäsko podávané s haluškami. Mňam!
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 12.1.2021
Kategorie: Halušky, Prílohy, Králičie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
Budeme potrebovať:
1 kgkráličie mäso
3 lyžicerastlinný olej
3 kscibuľa
1 lyžičkamletá červená paprika
podľa chutisoľ
podľa chutivegeta
podľa chutičierne korenie
3 ksbobkový list
trochuvoda
3 lyžicepolohrubá múka
Halušky:
500 gpolohrubá múka
2 kssurové postrúhané zemiaky
1 lyžičkasoľ
1 ksvajce
2 dlvoda
- Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na oleji do sklovita. Poprášime mletou červenou paprikou, pridáme na menšie kúsky pokrájané mäso, podusíme, aby sa mäso zatiahlo.
- Podlejeme vodou podľa potreby, pridáme soľ, korenie a dusíme do zmäknutia. Pridáme aj na jemno nastrúhaný surový zemiak. Dochutíme vegetou. Kto má rád pikantné, môže pridať pálivú mletú papriku. Zahustíme múkou rozmiešanou vo vode, necháme prejsť varom a podávame s haluškami.
- Halušky: múku preosejeme, pridáme najemno nastrúhané surové zemiaky, vajce, soľ a vodu prilievame podľa potreby. Vareškou vypracujeme polotuhé cesto. Klasickým spôsobom pripravíme drobné halušky. /Cesto pretláčame pomocou haluškovača do väčšieho množstva osolenej vody, keď vyplávajú na povrch vyberieme ich a pomastíme olejom/ Dobrú chuť!
Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej kuchárky - Blažena Sadovská
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Tradiční perkelt z králíka.
KOMENTÁRE K RECEPTU