NajRecept.sk Prílohy Halušky Tradičný perkelt z králika
Tradičný perkelt z králika
Recept Tradičný perkelt z králika
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   12.1.2021

Tradičný perkelt z králika

Tradičné recepty sú tie najlepšie. Starý klasický recept na králičie mäsko podávané s haluškami. Mňam!

Suroviny

Budeme potrebovať:

1 kg
králičie mäso
3 lyžice
rastlinný olej
3 ks
cibuľa
1 lyžička
mletá červená paprika
podľa chuti
soľ
podľa chuti
vegeta
podľa chuti
čierne korenie
3 ks
bobkový list
trochu
voda
3 lyžice
polohrubá múka

Halušky:

500 g
polohrubá múka
2 ks
surové postrúhané zemiaky
1 lyžička
soľ
1 ks
vajce
2 dl
voda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na oleji do sklovita. Poprášime mletou červenou paprikou, pridáme na menšie kúsky pokrájané mäso, podusíme, aby sa mäso zatiahlo.
  2. Podlejeme vodou podľa potreby, pridáme soľ, korenie a dusíme do zmäknutia. Pridáme aj na jemno nastrúhaný surový zemiak. Dochutíme vegetou. Kto má rád pikantné, môže pridať pálivú mletú papriku. Zahustíme múkou rozmiešanou vo vode, necháme prejsť varom a podávame s haluškami.
  3. Halušky: múku preosejeme, pridáme najemno nastrúhané surové zemiaky, vajce, soľ a vodu prilievame podľa potreby. Vareškou vypracujeme polotuhé cesto. Klasickým spôsobom pripravíme drobné halušky. /Cesto pretláčame pomocou haluškovača do väčšieho množstva osolenej vody, keď vyplávajú na povrch vyberieme ich a pomastíme olejom/ Dobrú chuť!

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej kuchárky - Blažena Sadovská

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár