Tradičný perkelt z králika

Recept Tradičný perkelt z králika
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tradičné recepty sú tie najlepšie. Starý klasický recept na králičie mäsko podávané s haluškami. Mňam!

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

1 kgkráličie mäso
3 lyžicerastlinný olej
3 kscibuľa
1 lyžičkamletá červená paprika
podľa chutisoľ
podľa chutivegeta
podľa chutičierne korenie
3 ksbobkový list
trochuvoda
3 lyžicepolohrubá múka

Halušky:

500 gpolohrubá múka
2 kssurové postrúhané zemiaky
1 lyžičkasoľ
1 ksvajce
2 dlvoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na oleji do sklovita. Poprášime mletou červenou paprikou, pridáme na menšie kúsky pokrájané mäso, podusíme, aby sa mäso zatiahlo.
  2. Podlejeme vodou podľa potreby, pridáme soľ, korenie a dusíme do zmäknutia. Pridáme aj na jemno nastrúhaný surový zemiak. Dochutíme vegetou. Kto má rád pikantné, môže pridať pálivú mletú papriku. Zahustíme múkou rozmiešanou vo vode, necháme prejsť varom a podávame s haluškami.
  3. Halušky: múku preosejeme, pridáme najemno nastrúhané surové zemiaky, vajce, soľ a vodu prilievame podľa potreby. Vareškou vypracujeme polotuhé cesto. Klasickým spôsobom pripravíme drobné halušky. /Cesto pretláčame pomocou haluškovača do väčšieho množstva osolenej vody, keď vyplávajú na povrch vyberieme ich a pomastíme olejom/ Dobrú chuť!

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej kuchárky - Blažena Sadovská

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť