Thajské kari po česky

Pridal: HeMiShEk, 25.10.2020
Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Zdravé recepty, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Omáčky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ryžová perinka na tanieri, v strede vynikajúceho thajského kari, ktoré je pripravené na náš domáci štýl. Ja viem, doma varíme klasiky, ale sem tam si treba predsa dopriať aj iné jedlá, ktoré u nás doma nepoznáme. Keďže v supermarketoch je bežne k dostaniu kari pasta, skúsila som pripraviť thajské kari podľa osvedčeného receptu z internetu. Vyskúšajte, je to celkom chutné. Niečo iné, ale dobré. Autor: HeMiShEk
FOTKA OD VÁS
Pridal: HeMiShEk, 25.10.2020
Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Zdravé recepty, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Omáčky
SUROVINY
2 ksvykostené stehno
2 téglikysmotana na varenie
1,5 lyžičkyčervená karí pasta
1/2 kslimetka
1 ksčervená paprika
1 kscuketa
olej
bazalka
ryža
rybia omáčka
- Najprv si očistíme cuketu a nakrájame na kúsky. Potom to isté urobíme aj s paprikou. Zatiaľ dáme bokom. Mäso si nakrájame na kocky a tiež dáme bokom.
- V hlbšej panvici si rozohrejeme olej a dáme do neho kari pastu. Pomocou varešky ju poriadne rozmiešame. Potom tam nalejeme smotanu a privedieme k varu.
- Pridáme kuracie mäso a chvíľu povaríme. Potom pridáme papriku a cuketu. Po chvíli pridáme aj šťavu z polky limetky a trochu rybacej omáčky. Necháme cca 5 minút dusiť.
- Podávame s ryžou a čerstvými lístkami bazalky. Prajem dobrú chuť. =)
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Thajské kari po česku.
KOMENTÁRE K RECEPTU