NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Thajské kari po česky
Thajské kari po česky
Recept Thajské kari po česky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
HeMiShEk HeMiShEk    ·   25.10.2020

Thajské kari po česky

Ryžová perinka na tanieri, v strede vynikajúceho thajského kari, ktoré je pripravené na náš domáci štýl. Ja viem, doma varíme klasiky, ale sem tam si treba predsa dopriať aj iné jedlá, ktoré u nás doma nepoznáme. Keďže v supermarketoch je bežne k dostaniu kari pasta, skúsila som pripraviť thajské kari podľa osvedčeného receptu z internetu. Vyskúšajte, je to celkom chutné. Niečo iné, ale dobré. Autor: HeMiShEk

Suroviny
2 ks
vykostené stehno
2 tégliky
smotana na varenie
1,5 lyžičky
červená karí pasta
1/2 ks
limetka
1 ks
červená paprika
1 ks
cuketa
olej
bazalka
ryža
rybia omáčka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najprv si očistíme cuketu a nakrájame na kúsky. Potom to isté urobíme aj s paprikou. Zatiaľ dáme bokom. Mäso si nakrájame na kocky a tiež dáme bokom.
  2. V hlbšej panvici si rozohrejeme olej a dáme do neho kari pastu. Pomocou varešky ju poriadne rozmiešame. Potom tam nalejeme smotanu a privedieme k varu.
  3. Pridáme kuracie mäso a chvíľu povaríme. Potom pridáme papriku a cuketu. Po chvíli pridáme aj šťavu z polky limetky a trochu rybacej omáčky. Necháme cca 5 minút dusiť.
  4. Podávame s ryžou a čerstvými lístkami bazalky. Prajem dobrú chuť. =)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár