Svieži pomarančový zákusok so šľahačkou

Recept Svieži pomarančový zákusok so šľahačkou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Svieži pomarančový zákusok so šľahačkou. Namiesto pomarančového džúsu môžete použiť aj obľúbený sladený nápoj, Fantu. Návšteva tento zákusok pochválila. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

4 ksvajce
8 lyžíchorúca voda
200 gkryštálový cukor
200 gpolohrubá múka

1. vrstva:

1 lpomarančový džús
6 lyžíckryštálový cukor
3 bal.vanilkový puding

Vrch:

750 mlmlieko
6 lyžíchladká múka
2 lyžicekukuričný škrob
200 gkryštálový cukor
125 gmaslo
2 bal.smotana na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny a postupne po lyžiciach pridáme horúcu vodu. V druhej miske vyšľaháme bielky na tuhý sneh a jemne ho vareškou vmiešame do žĺtkovej hmoty. Na záver primiešame múku. Pripravené cesto navrstvíme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.
  2. Pomarančový džús alebo fantu (800 ml) nalejeme do hrnca, pridáme cukor a necháme ho rozpustiť. V 200 ml pomarančového džúsu rozmiešame zlaté klasy alebo pudingy a pridáme ich do hrnca. Varíme do zhustnutia. Ešte horúci puding nalejeme na upečený plát cesta a necháme vychladnúť.
  3. 150 ml mlieka oddelíme, pridáme múku, kr. cukor a kukuričný škrob. Dôkladne vymiešame, aby sme nemali hrudky.
  4. Zvyšné mlieko dáme do hrnca a ohrejeme. Pridáme mlieko s cukrom, múkou a škrobom a uvaríme hustý puding. Odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny a po lyžiciach pridávame vychladnutý puding. Pripravený krém navrstvíme na vychladnutú pomarančovú vrstvu a pekne uhladíme.
  5. Vrch ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a odložíme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť