Sušienky Kravské oči

Pridal: NajLucka, 30.9.2020
Kategorie: Sušienky, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Recept z talianskej kuchárskej knihy, kde ho autor nazval sušienky Kravské oči.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 30.9.2020
Kategorie: Sušienky, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie
SUROVINY
Budeme potrebovať:
150 gmaslo
125 gpráškový cukor
1 ksvajce
1 ksžĺtok
štipkasoľ
1 lyžičkavanilková esencia
250 ghladká múka
2 lyžicekakao
1 lyžičkaprášok do pečiva
na lepeniemarmeláda
Glazúra:
100 gtmavá čokoláda
100 mlsmotana na šľahanie
- Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny, pridáme vajíčko, žĺtok, štipku soli, vanilku a dôkladne vyšľaháme. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Dôkladne spracujeme hladké cesto, ktoré necháme odpočívať v chladničke minimálne 1 hodinu.
- Odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na plát hrubý cca 5 mm a vykrojíme rôzne tvary, ktoré budeme po upečení lepiť marmeládou. Nezabudnime v jednej vykrojenej časti vykrojiť aj vnútro, aby sme mali kam naliať glazúru.
- Pečieme pri teplote 175 stupňov cca 10 minút. Upečené necháme na rovnom povrchu vychladnúť.
- Smotanu ohrejeme (dávame pozor, aby nezačala vrieť) a odstavíme. Pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme.
- Dieru v zlepených sušienkach vylejeme glazúrou a necháme stuhnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Zdroj: Coolinarika
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Sušenky Kravské oči.
KOMENTÁRE K RECEPTU