Sušienky Kravské oči

Recept Sušienky Kravské oči
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Recept z talianskej kuchárskej knihy, kde ho autor nazval sušienky Kravské oči.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

150 gmaslo
125 gpráškový cukor
1 ksvajce
1 ksžĺtok
štipkasoľ
1 lyžičkavanilková esencia
250 ghladká múka
2 lyžicekakao
1 lyžičkaprášok do pečiva
na lepeniemarmeláda

Glazúra:

100 gtmavá čokoláda
100 mlsmotana na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny, pridáme vajíčko, žĺtok, štipku soli, vanilku a dôkladne vyšľaháme. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Dôkladne spracujeme hladké cesto, ktoré necháme odpočívať v chladničke minimálne 1 hodinu.
  2. Odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na plát hrubý cca 5 mm a vykrojíme rôzne tvary, ktoré budeme po upečení lepiť marmeládou. Nezabudnime v jednej vykrojenej časti vykrojiť aj vnútro, aby sme mali kam naliať glazúru.
  3. Pečieme pri teplote 175 stupňov cca 10 minút. Upečené necháme na rovnom povrchu vychladnúť.
  4. Smotanu ohrejeme (dávame pozor, aby nezačala vrieť) a odstavíme. Pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme.
  5. Dieru v zlepených sušienkach vylejeme glazúrou a necháme stuhnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Zdroj: Coolinarika

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť