NajRecept.sk Dezerty Múčniky Šťavnaté milka rezy
Šťavnaté milka rezy
Recept Šťavnaté milka rezy
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   21.10.2021

Šťavnaté milka rezy

Šťavnaté rezy s fantastickou čokoládovou náplňou. Maslové cesto je veľmi chutné a veľmi šťavnaté. Pridáva sa aj čokoládový puding, vďaka ktorému je cesto tiež nadýchanejšie a samozrejme v poriadnom čokoládovom koláči nesmie chýbať ani poriadna kvalitná čokoláda. Samozrejme aj do cesta aj do krému. Určite vyskúšajte.

30 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

100 g
maslo
75 g
práškový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
štipka
soľ
2 ks
vajcia
125 g
polohrubá múka
50 g
kakao
2 lyžičky
prášok do pečiva
150 g
čokoládový puding
100 g
kvalitná čokoláda

Na poliatie:

100 ml
mlieko
2 lyžice
čoko prášok Nesquick

Vrch:

500 ml
smotana na šľahanie
300 g
milka čokoláda Noisette
200 g
horká čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr si pripravíme krém, pretože je nutné, aby vychladol v chladničke. Smotanu ohrejeme, dávame však pozor, aby nevrela a postupne do nej pridávame na kocky nalámané čokolády. Miešaním rozpustíme a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Trvá to cca 3-4 hodiny. Môžete si pripraviť krém aj deň vopred.
  2. Následne mixérom vyšľaháme do tuhej peny.
    Maslo s cukrom (vanilkovým aj práškovým) a štipkou soli vymiešame do peny. Postupne pridáme vajíčka. Pridávame jedno vajíčko, dôkladne vyšľaháme a potom pridáme druhe vajíčko. Znovu dôkladne vyšľaháme a do hmoty pridáme polohrubú múku zmiešanú s kakaom, práškom do pečiva, čokoládovým pudingovým práškom a úplne na záver pridáme nastrúhanú čokoládu.
  3. Takto pripravené cesto navrstvíme na plech o rozmere 25 x 20 cm, dno sme vyložili papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 20-25 minút.
  4. Upečené cesto zalejeme čokoládovým mliekom (mlieko ohrejeme, pridáme Nesquik).
  5. Na vrch cukrárskym sáčkom navrstvíme krém a podávame.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár