Šťavnatá orechovo jablčná rýchlovka

Recept Šťavnatá orechovo jablčná rýchlovka
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Bola som na návšteve u svojej mamky a tam boli na stole nové koláčiky. Ochutnala som a hneď som si musela vyžiadať recept. Ja ako neskúsená pekárka som len tajne dúfala, že recept bude jednoduchý a hlavne rýchly. A bola to aj pravda. Vajíčka vyšľahať, jablká nastrúhať, pridať sypké suroviny a je hotovo. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

5 ksvajce
300 gpráškový cukor
200 mlolej
300 gpolohrubá múka
2 hrstemleté vlašské orechy
1 lyžicasóda
1/2 bal.škoricový cukor
3 ks (väčšie)jablká
podľa potrebyčokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajíčka, cukor a olej vymiešame mixérom do peny.
  2. V druhej miske zmiešame polohrubú múku, mleté vlašské orechy, škoricový cukor a sódu. Jablká nastrúhame na hrubom strúhadle.
  3. K vajíčkovej pene pridáme nastrúhané jablká, jemne premiešame a následne pridáme zmiešané sypké suroviny.
  4. Jemne vareškou všetko spojíme a pripravené cesto nalejeme do tukom vymasteného a múkou vysypaného plechu.
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 25 minút - sledujeme. Ešte horúci koláč polejeme čokoládovou polevou a necháme vychladnúť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť