Smotanová hubová omáčka so zemiakmi

Recept Smotanová hubová omáčka so zemiakmi
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Hubová sezóna pokračuje. Domáca hubová omáčka so šľahačkovou a kyslou smotanou. Nebíčko v papuľke. Niekedy ako prílohu podávam knedlík, niekedy len kúsok chrumkavého čerstvého chleba a tentoraz som robila len varené zemiačiky a posypala som ich nasekanou pažítkou. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

cca 800 gčerstvé huby
1 kscibuľa
2 lyžicemaslo
1 lyžicamasť
1 bal.smotana na šľahanie
1 bal.kyslá smotana
cca 800 mlmlieko
2 ksbobkový list
5 guličieknové korenie
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
2 lyžiceocot
2 lyžičkykryštálový cukor
2 vrchovaté lyžicehladká múka
2 lyžičkydrvená rasca

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Očistené huby nakrájame. Na rozpálenom tuku necháme zosklovatieť na kocky nakrájanú cibuľu.
  2. Prihodíme huby, okmínujeme, okoreníme a osolíme. Miešame, a akonáhle pustia vodu, pridáme bobkový list, nové korenie, podľa malým množstvom vody a dusíme domäkka cca 15 minút (záleží na druhu húb).
  3. Šľahačku, kyslú smotanu a múku rozmiešame spoločne s mliekom a pridáme k hubám. Na miernom plameni necháme 15 minút provářet. Dochutíme octom, cukrom (ten byť nemusí, ale zvýrazní chuť omáčky), dosolíme podľa chuti.
  4. Podľa potreby doriedíme mliekom do požadovanej hustoty.
  5. Podávame s kysnutou knedľou, zemiakmi alebo cestovinami.

Môj blog: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť