NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Smotanová hubová omáčka so zemiakmi
Smotanová hubová omáčka so zemiakmi
Recept Smotanová hubová omáčka so zemiakmi
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   8.4.2021

Smotanová hubová omáčka so zemiakmi

Hubová sezóna pokračuje. Domáca hubová omáčka so šľahačkovou a kyslou smotanou. Nebíčko v papuľke. Niekedy ako prílohu podávam knedlík, niekedy len kúsok chrumkavého čerstvého chleba a tentoraz som robila len varené zemiačiky a posypala som ich nasekanou pažítkou. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
cca 800 g
čerstvé huby
1 ks
cibuľa
2 lyžice
maslo
1 lyžica
masť
1 bal.
smotana na šľahanie
1 bal.
kyslá smotana
cca 800 ml
mlieko
2 ks
bobkový list
5 guličiek
nové korenie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
2 lyžice
ocot
2 lyžičky
kryštálový cukor
2 vrchovaté lyžice
hladká múka
2 lyžičky
drvená rasca
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Očistené huby nakrájame. Na rozpálenom tuku necháme zosklovatieť na kocky nakrájanú cibuľu.
  2. Prihodíme huby, okmínujeme, okoreníme a osolíme. Miešame, a akonáhle pustia vodu, pridáme bobkový list, nové korenie, podľa malým množstvom vody a dusíme domäkka cca 15 minút (záleží na druhu húb).
  3. Šľahačku, kyslú smotanu a múku rozmiešame spoločne s mliekom a pridáme k hubám. Na miernom plameni necháme 15 minút provářet. Dochutíme octom, cukrom (ten byť nemusí, ale zvýrazní chuť omáčky), dosolíme podľa chuti.
  4. Podľa potreby doriedíme mliekom do požadovanej hustoty.
  5. Podávame s kysnutou knedľou, zemiakmi alebo cestovinami.

Môj blog: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár