Slané buchty plnené dusenou kapustou

Recept Slané buchty plnené dusenou kapustou

Pridal: IvanK, 10.10.2020

Kategorie: Buchty, Dezerty, Múčniky, Obed, Hlavné jedlo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

V slovenčine kapustníky, kapušníky, v češtine zelníky - slané buchty plnené dusenou kyslou kapustou... Autor: IvanK

FOTKA OD VÁS

Pridal: IvanK, 10.10.2020

Kategorie: Buchty, Dezerty, Múčniky, Obed, Hlavné jedlo

SUROVINY

600 gpolohrubá múka
3 ksvajce
2 dlolej
4 dlmlieko
1/2 lyžičkysoľ
1/2 kockydroždie
2 ksčervená cibuľa
1/2 kgkyslá kapusta
1/2 lyžičkykorenie
1 lyžičkavegeta

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vypracujeme cesto zo 600 g polohrubej múky, 3 žĺtkov, 2 deci oleja, 4 deci vlažného mlieka, pol lyžičky soli, rozdrobíme pol kocky droždia (alebo pol balíčka sušeného). Ak je príliš husté, pridáme mlieko.
  2. Cesto odložíme vykysnúť na hodinku do tepla a medzitým si pripravíme plnku - na oleji osmažíme červenú cibuľu, pridáme na jemno nakrájanú kapustu, korenie, lyžičku vegety a dusíme pol hodinu.
  3. Z cesta vytvoríme buchtičky, ktoré naplníme kapustou a pečieme na vymastenom a pomúčenom plechu 20 minút pri 180 stupňoch.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť