Sladké kysnuté jahodové knedle

Pridal: NajLucka, 26.9.2020
Kategorie: Ovocné knedlíky, Sladké jedlá, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Jahody, Podľa ovocia
Podávame s rozšľahaným tvarohom, s cukrom, so škoricou a rozvarenými jahody, alebo so strúhaným tvarohom, rozpusteným maslom a škoricou...ako kto má rád.
Pridal: NajLucka, 26.9.2020
Kategorie: Ovocné knedlíky, Sladké jedlá, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Jahody, Podľa ovocia
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
500 gpolohrubá múka
20 gdroždie
1 lyžičkakrupicový cukor
250 mlvlažné mlieko
1 ksvajce
štipkasoľ
- Múku preosejte do misy, urobte jamku a do nej rozdrobte droždie, pridajte cukor a polovicu vlažného mlieka. Počas desiatich minút by mal vzísť kvások. Potom pridajte zvyšné mlieko, vajce a soľ a spracujte na tuhšie nelepivé cesto. Nechajte na teplom mieste hodinu kysnúť.
- Cesto rozvaľkajte na pomúčenej ploche na centimeter hrubý plát a radlom na pizzu z neho vykrájajte štvorce o veľkosti 8 × 8 centimetrov. Do každého zabaľte jednu väčšiu jahodu alebo pokrájanú a vytvarujte knedľu. Dajte variť veľký hrniec ľahko osolenej vody.
- Knedle vhadzujte do vriacej vody. Varte ich asi osem minút, kým vyplávajú.
- Po uvarení ich prepichnite vidličkou, aby vyšla para von a knedle zostali nadýchané.
Zdroj: Vaření a pečení s radostí
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Sladké kynuté jahodové knedlíky.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Édes kelt epres gombóc.
KOMENTÁRE K RECEPTU