Sladké kysnuté jahodové knedle

Recept Sladké kysnuté jahodové knedle
FOTKA OD VÁS
Recept Sladké kysnuté jahodové knedle
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Podávame s rozšľahaným tvarohom, s cukrom, so škoricou a rozvarenými jahody, alebo so strúhaným tvarohom, rozpusteným maslom a škoricou...ako kto má rád.

FOTKA OD VÁS
Recept Sladké kysnuté jahodové knedle
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

500 gpolohrubá múka
20 gdroždie
1 lyžičkakrupicový cukor
250 mlvlažné mlieko
1 ksvajce
štipkasoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Múku preosejte do misy, urobte jamku a do nej rozdrobte droždie, pridajte cukor a polovicu vlažného mlieka. Počas desiatich minút by mal vzísť kvások. Potom pridajte zvyšné mlieko, vajce a soľ a spracujte na tuhšie nelepivé cesto. Nechajte na teplom mieste hodinu kysnúť. 
  2. Cesto rozvaľkajte na pomúčenej ploche na centimeter hrubý plát a radlom na pizzu z neho vykrájajte štvorce o veľkosti 8 × 8 centimetrov. Do každého zabaľte jednu väčšiu jahodu alebo pokrájanú a vytvarujte knedľu. Dajte variť veľký hrniec ľahko osolenej vody.
  3. Knedle vhadzujte do vriacej vody. Varte ich asi osem minút, kým vyplávajú.
  4. Po uvarení ich prepichnite vidličkou, aby vyšla para von a knedle zostali nadýchané.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť