NajRecept.sk Dezerty Múčniky Skvelé mandarínkové rezy - krok za krokom
Skvelé mandarínkové rezy - krok za krokom
Recept Skvelé mandarínkové rezy - krok za krokom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
adkas adkas    ·   12.3.2021

Skvelé mandarínkové rezy - krok za krokom

Názov je úplne presný. Úžasný pudingovo-tvarohový krém doplnený mandarínkami na ľahkom nadýchanom orechovom ceste a na vrchu lahodná šľahačka s čokoládou. Autor: Aďka

Suroviny

Cesto:

5 ks
vajce
200 g
kryštálový cukor
250 g
polohrubá múka
100 g
mleté oriešky
2 lyžičky
prášok do pečiva
200 ml
voda
štipka
soľ

Krém:

2 bal.
vanilkový puding
300-350 ml
mlieko
500 g
mäkký tvaroh
150-200 g
práškový cukor
100 g
maslo
2 konzervy
mandarínky

Ďalej budeme potrebovať:

2 bal.
smotana na šľahanie
na strúhanie
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuhej peny, postupne zašľaháme cukor a šľaháme, kým nedostaneme lesklú penu. Pridáme žĺtky a na najnižšom stupni ich zašľaháme. Potom pridáme orechy, vodu a nakoniec už len ručne vmiešame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  2. Cesto vylejeme na plech s veľkosťou 30 x 40 cm, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 15-20 minút. Upečené cesto vyberieme, necháme vychladnúť a stiahneme papier na pečenie. Vrátime späť na plech.
  3. Mandarínky scedíme, ale šťavu nevylievame. Do šťavy dolejeme mlieko - toľko, aby sme mali spolu 500 ml. Dobre premiešame, pridáme pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Do horúceho hustého pudingu zašľaháme na kúsky nakrájané maslo a dobre zamiešame. Za občasného premiešania necháme puding vychladnúť.
  4. Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom a po malých množstvách zašľaháme vychladnutý puding. Pridáme mandarínky a ručne premiešame.
  5. Hotový krém nanesieme na cesto a pekne uhladíme, odložíme do chladničky stuhnúť.
  6. Na vrch navrstvíme šľahačku a ozdobíme čokoládou.

Môj blog: Adkas-tastyfood

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár