Segedínsky guláš

Recept Segedínsky guláš
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Segedínsky guláš sa varí u nás doma celkom často. S rôznym mäsom, podľa toho, čo máme doma v mrazničke alebo čo ponúka mäsiarstvo. Varím aj zo sladkej kapusty, tento je síce chutnejší, ale keď nemám kyslú kapustu, dobrý je aj zo sladkej. A ak segedín, tak jedine na masti, žiadny olej, žiadne maslo. Nezabudnite, že babičky vedeli, čo je dobré a čo nie, a ak robili segedín, tak jedine takto, ako to mám v recepte.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

800 gbravčové pliecko
400 gchudšia časť bravčového bôčika
120 gbravčová masť
300 gcibuľa
4 ksbobkový list
5-6 lyžícsladká mletá paprika
asi 1 lvoda
800 gkyslá kapusta
200 mlsmotany
drvená rasca
soľ
vínny ocot

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso nakrájame na kocky, osolíme a posypeme rascou. Na masti orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu do zlatohneda, pridáme bobkový list, mäso a dôkladne opečieme.
  2. Potom vmiešame papriku a krátko opražíme, zalejeme vodou, zamiešame a dusíme zvoľna pod pokrievkou domäkka.
  3. Pridáme pokrájanú kapustu najemno, povaríme 10 minút, zjemníme smotanou a podľa potreby dochutíme octom a soľou.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť