NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Segedínsky guláš
Segedínsky guláš
Recept Segedínsky guláš
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   11.10.2020

Segedínsky guláš

Segedínsky guláš sa varí u nás doma celkom často. S rôznym mäsom, podľa toho, čo máme doma v mrazničke alebo čo ponúka mäsiarstvo. Varím aj zo sladkej kapusty, tento je síce chutnejší, ale keď nemám kyslú kapustu, dobrý je aj zo sladkej. A ak segedín, tak jedine na masti, žiadny olej, žiadne maslo. Nezabudnite, že babičky vedeli, čo je dobré a čo nie, a ak robili segedín, tak jedine takto, ako to mám v recepte.

Suroviny
800 g
bravčové pliecko
400 g
chudšia časť bravčového bôčika
120 g
bravčová masť
300 g
cibuľa
4 ks
bobkový list
5-6 lyžíc
sladká mletá paprika
asi 1 l
voda
800 g
kyslá kapusta
200 ml
smotany
drvená rasca
soľ
vínny ocot
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso nakrájame na kocky, osolíme a posypeme rascou. Na masti orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu do zlatohneda, pridáme bobkový list, mäso a dôkladne opečieme.
  2. Potom vmiešame papriku a krátko opražíme, zalejeme vodou, zamiešame a dusíme zvoľna pod pokrievkou domäkka.
  3. Pridáme pokrájanú kapustu najemno, povaríme 10 minút, zjemníme smotanou a podľa potreby dochutíme octom a soľou.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár