Segedínsky guláš od Nadi

Recept Segedínsky guláš od Nadi
FOTKA OD VÁS
Recept Segedínsky guláš od Nadi
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Klasika na stole. Segedínsky guláš podľa Nadi. Máte v obľube tento hlavný chod?

FOTKA OD VÁS
Recept Segedínsky guláš od Nadi

SUROVINY

Budeme potrebovať:

1000 gbravčové mäso (možno kombinovať napr. pliecko a bôčik 1: 1)
2 vrecúškakyslá kapusta
2 kscibuľa
1 lyžicakryštálový cukor
3 lyžicemasť
3 lyžicesladká mletá paprika
3 ksbobkový list
1 lyžičkarasca
5 guličieknové korenie
soľ
mleté čierne korenie
štipkacayenské korenie alebo chilli
2 lyžicehladká múka
100 mlvoda
na podliatievoda alebo vývar

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V hrnci rozpálime masť a pridáme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme aj bobkový list a nové korenie a restujeme dozlata. Pridáme na kocky (3x 3 cm) nakrájané mäso, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a restujeme cca 10 min.
  2. Potom pridáme papriku a chilli a chvíľku restujeme, aby sa nám všetko mäso pekne paprikou obalilo. Prilejeme trochu vody a necháme vydusiť na tuk. Toto opakujeme ešte raz.
  3. Potom pridáme vodu alebo vývar a dusíme domäkka. Pridáme do hrnca kapustu (ja dávam aj s nálevom), pridáme cukor, prípadne soľ a chvíľku povaríme.
  4. Nakoniec zahustíme zápražkou a necháme ďalších cca 10 minút na miernom plameni prevárať. Môžeme zjemniť kyslou alebo sladkou smotanou.
  5. Podávame s kysnutou knedľou.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť