NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Segedínsky guláš od Nadi
Segedínsky guláš od Nadi
Recept Segedínsky guláš od Nadi
NajLucka NajLucka    ·   10.10.2020

Segedínsky guláš od Nadi

Klasika na stole. Segedínsky guláš podľa Nadi. Máte v obľube tento hlavný chod?

Suroviny

Budeme potrebovať:

1000 g
bravčové mäso (možno kombinovať napr. pliecko a bôčik 1: 1)
2 vrecúška
kyslá kapusta
2 ks
cibuľa
1 lyžica
kryštálový cukor
3 lyžice
masť
3 lyžice
sladká mletá paprika
3 ks
bobkový list
1 lyžička
rasca
5 guličiek
nové korenie
soľ
mleté čierne korenie
štipka
cayenské korenie alebo chilli
2 lyžice
hladká múka
100 ml
voda
na podliatie
voda alebo vývar
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V hrnci rozpálime masť a pridáme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme aj bobkový list a nové korenie a restujeme dozlata. Pridáme na kocky (3x 3 cm) nakrájané mäso, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a restujeme cca 10 min.
  2. Potom pridáme papriku a chilli a chvíľku restujeme, aby sa nám všetko mäso pekne paprikou obalilo. Prilejeme trochu vody a necháme vydusiť na tuk. Toto opakujeme ešte raz.
  3. Potom pridáme vodu alebo vývar a dusíme domäkka. Pridáme do hrnca kapustu (ja dávam aj s nálevom), pridáme cukor, prípadne soľ a chvíľku povaríme.
  4. Nakoniec zahustíme zápražkou a necháme ďalších cca 10 minút na miernom plameni prevárať. Môžeme zjemniť kyslou alebo sladkou smotanou.
  5. Podávame s kysnutou knedľou.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár