Segedínsky guláš od Nadi

Pridal: NajLucka, 10.10.2020
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Omáčky, Čásť dňa, Segedínsky guláš
Klasika na stole. Segedínsky guláš podľa Nadi. Máte v obľube tento hlavný chod?
Pridal: NajLucka, 10.10.2020
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Omáčky, Čásť dňa, Segedínsky guláš
SUROVINY
Budeme potrebovať:
1000 gbravčové mäso (možno kombinovať napr. pliecko a bôčik 1: 1)
2 vrecúškakyslá kapusta
2 kscibuľa
1 lyžicakryštálový cukor
3 lyžicemasť
3 lyžicesladká mletá paprika
3 ksbobkový list
1 lyžičkarasca
5 guličieknové korenie
soľ
mleté čierne korenie
štipkacayenské korenie alebo chilli
2 lyžicehladká múka
100 mlvoda
na podliatievoda alebo vývar
- V hrnci rozpálime masť a pridáme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme aj bobkový list a nové korenie a restujeme dozlata. Pridáme na kocky (3x 3 cm) nakrájané mäso, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a restujeme cca 10 min.
- Potom pridáme papriku a chilli a chvíľku restujeme, aby sa nám všetko mäso pekne paprikou obalilo. Prilejeme trochu vody a necháme vydusiť na tuk. Toto opakujeme ešte raz.
- Potom pridáme vodu alebo vývar a dusíme domäkka. Pridáme do hrnca kapustu (ja dávam aj s nálevom), pridáme cukor, prípadne soľ a chvíľku povaríme.
- Nakoniec zahustíme zápražkou a necháme ďalších cca 10 minút na miernom plameni prevárať. Môžeme zjemniť kyslou alebo sladkou smotanou.
- Podávame s kysnutou knedľou.
Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová
Zdroj: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Segedínsky guláš od Nadi.
KOMENTÁRE K RECEPTU