Rýchly obed z tlakového hrnca

Pridal: rebeka, 9.1.2021
Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, 15 minútovky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Tento nápad vznikol v okamihu, keď som sa zdržala v meste, kde práve prebiehal farmársky trh a ja som zistila, že je už veľa hodín. V hlave som rozmýšľala, čo by som tak rýchlo urobila.
FOTKA OD VÁS
Pridal: rebeka, 9.1.2021
Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, 15 minútovky
SUROVINY
2 ksúdené kuracie stehná
6 ksstredne veľké zemiaky
100 gslanina
1 kscibuľa
1 kskapia (alebo iná čerstvá paprika)
4 strúčikycesnak
vetvičkarozmarín
soľ
grilovacie korenie
- Slaninu nakrájame na menšie kúsky. Tú osmažíme v tlakovom hrnci dozlatista, pustí aj trochu tuku, na ktorom osmažíme aj cibuľu a nakrájanú kapiu.
- Do osmaženej slaniny s cibuľou a kapiou pridáme aj na plátky nakrájaný cesnak, chvíľu restujeme, ale nie dlho, aby cesnak nezhorkol.
- Pridáme zemiaky, ktoré osolíme a okoreníme, premiešame, pridáme aj údené kuracie stehná, ktoré sme vopred okorenili svojim obľúbeným korením a pridáme aj rozmarín.
- Zavrieme tlakový hrniec a keď začne syčať, tak nastavíme na 5 minút a máme hotovo. Podávame so šalátom.
Moj blog: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Fofr oběd z tlakáče.
KOMENTÁRE K RECEPTU