Rychlá jablková roláda

Recept Rychlá jablková roláda
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Na suroviny a tiež na prípravu nenáročná roláda, ktorá je pripravená za pár minút. Využite posledné jabĺčka zo záhrady na chutný dezert ku kávičke. Autor: Zlatulik

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

4 ksvajce
180 gkryštálový cukor
8 lyžícpolohrubá múka

Náplň:

5-6 ksjablko
1 ksškoricový cukor
2 ksvanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Jablká ošúpeme, nastrúhame a premiešame so škoricovým a vanilkovým cukrom. Plech vyložíme papierom na pečenie, rozložíme postrúhané jablká.
  2. Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej svetlej hmoty, do nej vmiešame polohrubú múku. Cesto vylejeme na jablká, uhladíme a pečieme vo vyhriatej rúre na 160-170 ° C 15-20 minút.
  3. Ešte na teplý koláč rozprestrieme vlhkú utierku, preklopíme druhým plechom a obrátime. Odstránime papier a opatrne stočíme za pomoci utierky, pocukrujeme a necháme vychladnúť.
  4. Môže sa natrieť aj džemom, alebo posypať grankom ... ale my najviac milujeme roládu len takto obyčajne .. :-)

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej pekárky - Zlatulik

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť