NajRecept.sk Koláče, keksíky, sušienky Rezy s vaječným likérom
Rezy s vaječným likérom
Recept Rezy s vaječným likérom
NajLucka NajLucka    ·   9.8.2021

Rezy s vaječným likérom

Jednoduché a hlavne rýchlo pripravené. Pokiaľ máte radi vaječný likér, pripravte si tieto nenáročné rezy. Mňam!

Suroviny

Piškot:

5 ks
vajce
3 lyžice
práškový cukor
2 lyžice
olej
2-3 lyžice
horúca voda
5 lyžíc
polohrubá múka
2 lyžice
kakao
½ bal.
prášok do pečiva
marmeláda na potretie

Krém:

750 ml
mlieko
3 bal.
zlatý klas
200 ml
vaječný koňak
250 g
maslo
3 lyžice
práškový cukor

Parížska šľahačka:

2 bal.
rastlinná šľahačka Cremefine (na šľahanie!, Existuje ešte na varenie)
1 lyžica
cukor
2 lyžice
kakao
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Žĺtky vyšľahať s cukrom, pridať horúcu vodu, olej, premiešať, ľahko vmiešať ušľahaný sneh z bielkov a nakoniec a cez sitko múku, kakao a prášok do pečiva.
  2. Piškótu upečieme na normálnom plechu (30x40cm) pri teplote 180 stupňov. Po vychladnutí potrieme lekvárom (zabráni vsakovaniu vlhkosti do piškótu zhora).
  3. Pripravíme si krém: Z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding, do horúceho vmiešame vaječný koňak a premiešame (cukor do pudingu nie je potrebné, koňak je sladký). Necháme vychladnúť.
  4. Medzitým rozšľaháme maslo s cukrom a po častiach pridávame vychladnutý puding a šľaháme krém dobiela.
  5. Krém nanesieme na piškótu, potretú marmeládou a nakoniec navrstvíme vyšľahanú šľahačku s cukrom a kakaom (výhoda šľahačky Cremefine je v tom, že šľaháme všetko dohromady a máme hneď parížsku šľahačku. Pokiaľ ju nezoženiete, tak uvediete do varu večer normálnu šľahačku s cukrom a kakaom a dáte vychladnúť a cez noc najlepšie do chladničky. Druhý deň vyšľaháte).
  6. Ozdobíme podľa fantázie. Dobrú chuť!

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár