Rezy s vaječným likérom
Jednoduché a hlavne rýchlo pripravené. Pokiaľ máte radi vaječný likér, pripravte si tieto nenáročné rezy. Mňam!
Pridal: NajLucka, 9.8.2021
Kategorie: Koláče, keksíky, sušienky
SUROVINY
Piškot:
5 ksvajce
3 lyžicepráškový cukor
2 lyžiceolej
2-3 lyžicehorúca voda
5 lyžícpolohrubá múka
2 lyžicekakao
½ bal.prášok do pečiva
marmeláda na potretie
Krém:
750 mlmlieko
3 bal.zlatý klas
200 mlvaječný koňak
250 gmaslo
3 lyžicepráškový cukor
Parížska šľahačka:
2 bal.rastlinná šľahačka Cremefine (na šľahanie!, Existuje ešte na varenie)
1 lyžicacukor
2 lyžicekakao
- Žĺtky vyšľahať s cukrom, pridať horúcu vodu, olej, premiešať, ľahko vmiešať ušľahaný sneh z bielkov a nakoniec a cez sitko múku, kakao a prášok do pečiva.
- Piškótu upečieme na normálnom plechu (30x40cm) pri teplote 180 stupňov. Po vychladnutí potrieme lekvárom (zabráni vsakovaniu vlhkosti do piškótu zhora).
- Pripravíme si krém: Z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding, do horúceho vmiešame vaječný koňak a premiešame (cukor do pudingu nie je potrebné, koňak je sladký). Necháme vychladnúť.
- Medzitým rozšľaháme maslo s cukrom a po častiach pridávame vychladnutý puding a šľaháme krém dobiela.
- Krém nanesieme na piškótu, potretú marmeládou a nakoniec navrstvíme vyšľahanú šľahačku s cukrom a kakaom (výhoda šľahačky Cremefine je v tom, že šľaháme všetko dohromady a máme hneď parížsku šľahačku. Pokiaľ ju nezoženiete, tak uvediete do varu večer normálnu šľahačku s cukrom a kakaom a dáte vychladnúť a cez noc najlepšie do chladničky. Druhý deň vyšľaháte).
- Ozdobíme podľa fantázie. Dobrú chuť!
Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová
Zdroj: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Řezy s vaječným likérem.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Eierlikörschnitten an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Tojáslikőrös szelet.
KOMENTÁRE K RECEPTU