Rezy s vaječným likérom

Recept Rezy s vaječným likérom

Pridal: NajLucka, 9.8.2021

Kategorie: Koláče, keksíky, sušienky

FOTKA OD VÁS
Recept Rezy s vaječným likérom
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduché a hlavne rýchlo pripravené. Pokiaľ máte radi vaječný likér, pripravte si tieto nenáročné rezy. Mňam!

FOTKA OD VÁS
Recept Rezy s vaječným likérom

Pridal: NajLucka, 9.8.2021

Kategorie: Koláče, keksíky, sušienky

SUROVINY

Piškot:

5 ksvajce
3 lyžicepráškový cukor
2 lyžiceolej
2-3 lyžicehorúca voda
5 lyžícpolohrubá múka
2 lyžicekakao
½ bal.prášok do pečiva
marmeláda na potretie

Krém:

750 mlmlieko
3 bal.zlatý klas
200 mlvaječný koňak
250 gmaslo
3 lyžicepráškový cukor

Parížska šľahačka:

2 bal.rastlinná šľahačka Cremefine (na šľahanie!, Existuje ešte na varenie)
1 lyžicacukor
2 lyžicekakao

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky vyšľahať s cukrom, pridať horúcu vodu, olej, premiešať, ľahko vmiešať ušľahaný sneh z bielkov a nakoniec a cez sitko múku, kakao a prášok do pečiva.
  2. Piškótu upečieme na normálnom plechu (30x40cm) pri teplote 180 stupňov. Po vychladnutí potrieme lekvárom (zabráni vsakovaniu vlhkosti do piškótu zhora).
  3. Pripravíme si krém: Z mlieka a pudingového prášku uvaríme puding, do horúceho vmiešame vaječný koňak a premiešame (cukor do pudingu nie je potrebné, koňak je sladký). Necháme vychladnúť.
  4. Medzitým rozšľaháme maslo s cukrom a po častiach pridávame vychladnutý puding a šľaháme krém dobiela.
  5. Krém nanesieme na piškótu, potretú marmeládou a nakoniec navrstvíme vyšľahanú šľahačku s cukrom a kakaom (výhoda šľahačky Cremefine je v tom, že šľaháme všetko dohromady a máme hneď parížsku šľahačku. Pokiaľ ju nezoženiete, tak uvediete do varu večer normálnu šľahačku s cukrom a kakaom a dáte vychladnúť a cez noc najlepšie do chladničky. Druhý deň vyšľaháte).
  6. Ozdobíme podľa fantázie. Dobrú chuť!

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť