NajRecept.sk Zavaraniny Med Púpavový Púpavový med s prídavkom trstinového cukru
Púpavový med s prídavkom trstinového cukru
Recept Púpavový med s prídavkom trstinového cukru
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   23.9.2020

Púpavový med s prídavkom trstinového cukru

Každoročne pripravujem tento med, ktorý je s prídavkom trstinového cukru. Je to celkom zaujímavá chuť a po prvom vyskúšaní už iný ani nerobím. Je trochu rozdielny od toho klasického medu, do ktorého sa pridáva obyčajný cukor, má takú karamelovú príchuť. Skúste si pripraviť, ešte stíhate nazbierať posledné kvietky púpavy. Je to úplne jednoduché a zvládne to určite pripraviť aj začiatočníčka v kuchyni, ktorá ešte taký med nerobila.

Suroviny
400-450 ks
rozkvitnutý púpavový kvet
2 ks
citrón
1 ks
pomaranč
2 litre
voda
2 kg
cukor (trstinový)
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kvety bez stoniek umyjeme pod tečúcou vodou a vložíme do 4 litrového hrnca. Zalejeme ich vodou.
  2. Citróny a pomaranč poriadne umyjeme, nakrájame na kolieska, zbavíme ich kôstok a pridáme ich do hrnca s púpavou. Všetko dáme variť.
  3. Od bodu varu varíme asi 15 minút.
  4. Potom necháme zmes vylúhovať do ďalšieho dňa.
  5. Druhý deň zmes precedíme cez plátno (alebo hustejšie cedidlo) do čistého väčšieho hrnca. Do získanej púpavovej šťavy pridáme cukor a za častého miešania zmes varíme 1,5 hodiny, než sa med začne ťahať.
  6. Hotový med nalejeme do čistých pohárov a uzavrieme viečkom.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár