Púpavový med s prídavkom trstinového cukru

Pridal: NajLucka, 23.9.2020
Kategorie: Púpavový, Med, Zavaraniny
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Každoročne pripravujem tento med, ktorý je s prídavkom trstinového cukru. Je to celkom zaujímavá chuť a po prvom vyskúšaní už iný ani nerobím. Je trochu rozdielny od toho klasického medu, do ktorého sa pridáva obyčajný cukor, má takú karamelovú príchuť. Skúste si pripraviť, ešte stíhate nazbierať posledné kvietky púpavy. Je to úplne jednoduché a zvládne to určite pripraviť aj začiatočníčka v kuchyni, ktorá ešte taký med nerobila.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 23.9.2020
Kategorie: Púpavový, Med, Zavaraniny
SUROVINY
400-450 ksrozkvitnutý púpavový kvet
2 kscitrón
1 kspomaranč
2 litrevoda
2 kgcukor (trstinový)
- Kvety bez stoniek umyjeme pod tečúcou vodou a vložíme do 4 litrového hrnca. Zalejeme ich vodou.
- Citróny a pomaranč poriadne umyjeme, nakrájame na kolieska, zbavíme ich kôstok a pridáme ich do hrnca s púpavou. Všetko dáme variť.
- Od bodu varu varíme asi 15 minút.
- Potom necháme zmes vylúhovať do ďalšieho dňa.
- Druhý deň zmes precedíme cez plátno (alebo hustejšie cedidlo) do čistého väčšieho hrnca. Do získanej púpavovej šťavy pridáme cukor a za častého miešania zmes varíme 1,5 hodiny, než sa med začne ťahať.
- Hotový med nalejeme do čistých pohárov a uzavrieme viečkom.
Zdroj: Vaření a pečení s radostí
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Pampeliškový med s přídavkem třtinového cukru.
KOMENTÁRE K RECEPTU