Púpavový med s prídavkom trstinového cukru

Recept Púpavový med s prídavkom trstinového cukru

Pridal: NajLucka, 23.9.2020

Kategorie: Púpavový, Med, Zavaraniny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Každoročne pripravujem tento med, ktorý je s prídavkom trstinového cukru. Je to celkom zaujímavá chuť a po prvom vyskúšaní už iný ani nerobím. Je trochu rozdielny od toho klasického medu, do ktorého sa pridáva obyčajný cukor, má takú karamelovú príchuť. Skúste si pripraviť, ešte stíhate nazbierať posledné kvietky púpavy. Je to úplne jednoduché a zvládne to určite pripraviť aj začiatočníčka v kuchyni, ktorá ešte taký med nerobila.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 23.9.2020

Kategorie: Púpavový, Med, Zavaraniny

SUROVINY

400-450 ksrozkvitnutý púpavový kvet
2 kscitrón
1 kspomaranč
2 litrevoda
2 kgcukor (trstinový)

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kvety bez stoniek umyjeme pod tečúcou vodou a vložíme do 4 litrového hrnca. Zalejeme ich vodou.
  2. Citróny a pomaranč poriadne umyjeme, nakrájame na kolieska, zbavíme ich kôstok a pridáme ich do hrnca s púpavou. Všetko dáme variť.
  3. Od bodu varu varíme asi 15 minút.
  4. Potom necháme zmes vylúhovať do ďalšieho dňa.
  5. Druhý deň zmes precedíme cez plátno (alebo hustejšie cedidlo) do čistého väčšieho hrnca. Do získanej púpavovej šťavy pridáme cukor a za častého miešania zmes varíme 1,5 hodiny, než sa med začne ťahať.
  6. Hotový med nalejeme do čistých pohárov a uzavrieme viečkom.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť