Pudingové rezy s kyslou smotanou

Recept Pudingové rezy s kyslou smotanou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

V týždni tú svoju rodinu odbíjam len tak narýchlo jablčnou štrúdľou z kupovaného lístkového cesta, ale na víkend to chce jednoznačne niečo mňamkovejšieho. Takže zase raz po čase prišiel rad na naše obľúbené... Autor: Danula

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Puding:

800 mlmlieko
2 bal.pudingový prášok
4 lyžicekryštálový cukor

Cesto:

6 ksvajce
250 gpráškový cukor
100 mlhorúca voda
100 mlolej
350 ghladká múka
1 bal.prášok do pečiva
2 lyžiceholandské kakao
1 lyžicahorúca voda
štipkasoľ

Ďalej:

4 téglikykyslá smotana
1 bal.vanilkový cukor
4 lyžicepráškový cukor
na ozdobeniečokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky ušľahať s polovicou množstva cukru, postupne priliať vodu a olej, potom múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli a druhou polovicou cukru.
  2. 2/3 cesta naliať na maslom vymastený a hrubou múkou vysypaný veľký plech s vyšším okrajom (mám rozmer 42x32cm), do zvyšnej tretiny vmiešať kakao rozmiešané v horúcej vode (zmes s vodou sa v ceste rozmieša lepšie ako len suché kakao) a cik- cak naliať na svetlé cesto.
  3. Navrch lyžicou navŕšiť kôpky uvareného pudingu a potom upiecť v rúre na 160 stupňov asi 30 minút.
  4. Nechať vychladnúť a potom potrieť osladenou kyslou smotanou (použila som 4 tégliky kyslej smotany - celkom 800g, 1 vanilkový cukor a 4 lyžice práškového cukru) a posypať čoko-hoblinkami.
  5. Hotové nechať stuhnúť v chladničke cez noc.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť