NajRecept.sk Sviatočné pečenie Narodeniny Pudingové rezy s kyslou smotanou
Pudingové rezy s kyslou smotanou
Recept Pudingové rezy s kyslou smotanou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Danula Vašíčková    ·   13.10.2020

Pudingové rezy s kyslou smotanou

V týždni tú svoju rodinu odbíjam len tak narýchlo jablčnou štrúdľou z kupovaného lístkového cesta, ale na víkend to chce jednoznačne niečo mňamkovejšieho. Takže zase raz po čase prišiel rad na naše obľúbené... Autor: Danula

45 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Puding:

800 ml
mlieko
2 bal.
pudingový prášok
4 lyžice
kryštálový cukor

Cesto:

6 ks
vajce
250 g
práškový cukor
100 ml
horúca voda
100 ml
olej
350 g
hladká múka
1 bal.
prášok do pečiva
2 lyžice
holandské kakao
1 lyžica
horúca voda
štipka
soľ

Ďalej:

4 tégliky
kyslá smotana
1 bal.
vanilkový cukor
4 lyžice
práškový cukor
na ozdobenie
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Žĺtky ušľahať s polovicou množstva cukru, postupne priliať vodu a olej, potom múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli a druhou polovicou cukru.
  2. 2/3 cesta naliať na maslom vymastený a hrubou múkou vysypaný veľký plech s vyšším okrajom (mám rozmer 42x32cm), do zvyšnej tretiny vmiešať kakao rozmiešané v horúcej vode (zmes s vodou sa v ceste rozmieša lepšie ako len suché kakao) a cik- cak naliať na svetlé cesto.
  3. Navrch lyžicou navŕšiť kôpky uvareného pudingu a potom upiecť v rúre na 160 stupňov asi 30 minút.
  4. Nechať vychladnúť a potom potrieť osladenou kyslou smotanou (použila som 4 tégliky kyslej smotany - celkom 800g, 1 vanilkový cukor a 4 lyžice práškového cukru) a posypať čoko-hoblinkami.
  5. Hotové nechať stuhnúť v chladničke cez noc.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár