Pstruh pečený v rúre

Recept Pstruh pečený v rúre
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

U nás doma pstruha pripravujem na Vianoce. Kapor nám veľmi nechutí, tak som hľadala chutnejšiu náhradu. Vyskúšala som veľa druhov, od kapra až po lososa a najlepší variant pre nás je určite pstruh. Pečiem ho na masle, len zľahka ho pomúčime a dobre osolíme (nebojte sa prisoliť viac, ryba potrebuje veľa soli). Najčastejšie ako prílohu volím zemiakový šalát, ale pokojne môžete zvoliť aj zemiakovú kašu alebo zeleninový šalát. Autor: Lenulka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

4 kspstruh
podľa potrebymaslo
podľa potrebyolej
podľa chutisoľ
troškahladká múka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pstruhy umyjeme, vypitveme, dobre osolíme aj vnútri a kožu z každej strany asi 3x narežeme, aby sa pstruh netočil. Potom povrch obalíme v múke.
  2. V pekáči rozohrejeme maslo, môžeme pridať aj lyžicu oleja, aby sa maslo neprepaľovalo. Vložíme pripravené ryby a pečieme na 180° C asi 35 minút, kým povrch zozlatne.
  3. Pečeného pstruha podávame so zemiakovým šalátom alebo so zemiakovou kašou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť