Pšenový nákyp s vlašskými orechmi

Pridal: luckazubata, 25.10.2020
Kategorie: Zdravé recepty, Fitness, Obed, Hlavné jedlo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Nedávno som čítala článok, v ktorom písali o priaznivých účinkoch pšena. Článok ma zaujal natoľko, že som druhý deň išla do obchodu, kúpila balík pšena a vyskúšala pripraviť zdravý koláčik bez cukru. Bol naozaj veľmi chutný. V kombinácii s vlašskými orieškami chutil veľmi zaujímavo. Namiesto cukru sa pridáva med, ktorý to dokonale osladil a ešte aj jablko, aby koláč nebol príliš suchý. Ak použijete kyslé jablko, koláčik bude viac osviežujúci. Autor: LuckaZubata
FOTKA OD VÁS
Pridal: luckazubata, 25.10.2020
Kategorie: Zdravé recepty, Fitness, Obed, Hlavné jedlo
SUROVINY
1 hrnčekpšeno
vaničkatvaroh
2 ksvajce
3 lyžicemed
1 lyžičkaprášok do pečiva
1 lyžičkaškorica
1/2 hrnčekavlašské orechy
1 ksjablko
2 a 1/2 hrnčekavoda
- Pšeno si dvakrát sparíme vriacou vodou, aby zmizla horkastá chuť a precedíme.
- Pšeno dáme do hrnca, zalejeme 2 a 1/2 hrnčeka vody a varíme asi 10 minút. Pšeno naboptná a zmäkne. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť.
- V mise si vyšľaháme vajcia s medom, pridáme tvaroh, škoricu a kypriaci prášok.
- Jablká a orechy si nakrájame na drobné kocky a pridáme do zmesi.
- Nakoniec primiešame pšeno a cesto vlejeme do pekáča, ktorý sme si vyložili papierom na pečenie.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Jáhlový nákyp s vlašskými ořechy.
KOMENTÁRE K RECEPTU