NajRecept.sk Zdravé recepty Fitness Pšenový nákyp s vlašskými orechmi
Pšenový nákyp s vlašskými orechmi
Recept Pšenový nákyp s vlašskými orechmi
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
luckazubata luckazubata    ·   25.10.2020

Pšenový nákyp s vlašskými orechmi

Nedávno som čítala článok, v ktorom písali o priaznivých účinkoch pšena. Článok ma zaujal natoľko, že som druhý deň išla do obchodu, kúpila balík pšena a vyskúšala pripraviť zdravý koláčik bez cukru. Bol naozaj veľmi chutný. V kombinácii s vlašskými orieškami chutil veľmi zaujímavo. Namiesto cukru sa pridáva med, ktorý to dokonale osladil a ešte aj jablko, aby koláč nebol príliš suchý. Ak použijete kyslé jablko, koláčik bude viac osviežujúci. Autor: LuckaZubata

Suroviny
1 hrnček
pšeno
vanička
tvaroh
2 ks
vajce
3 lyžice
med
1 lyžička
prášok do pečiva
1 lyžička
škorica
1/2 hrnčeka
vlašské orechy
1 ks
jablko
2 a 1/2 hrnčeka
voda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pšeno si dvakrát sparíme vriacou vodou, aby zmizla horkastá chuť a precedíme.
  2. Pšeno dáme do hrnca, zalejeme 2 a 1/2 hrnčeka vody a varíme asi 10 minút. Pšeno naboptná a zmäkne. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť.
  3. V mise si vyšľaháme vajcia s medom, pridáme tvaroh, škoricu a kypriaci prášok.
  4. Jablká a orechy si nakrájame na drobné kocky a pridáme do zmesi.
  5. Nakoniec primiešame pšeno a cesto vlejeme do pekáča, ktorý sme si vyložili papierom na pečenie.
  6. Dáme do predhriatej rúry a pečieme pri 180 stupňoch asi 40 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár