Pšenový nákyp s vlašskými orechmi

Recept Pšenový nákyp s vlašskými orechmi

Pridal: luckazubata, 25.10.2020

Kategorie: Zdravé recepty, Fitness, Obed, Hlavné jedlo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nedávno som čítala článok, v ktorom písali o priaznivých účinkoch pšena. Článok ma zaujal natoľko, že som druhý deň išla do obchodu, kúpila balík pšena a vyskúšala pripraviť zdravý koláčik bez cukru. Bol naozaj veľmi chutný. V kombinácii s vlašskými orieškami chutil veľmi zaujímavo. Namiesto cukru sa pridáva med, ktorý to dokonale osladil a ešte aj jablko, aby koláč nebol príliš suchý. Ak použijete kyslé jablko, koláčik bude viac osviežujúci. Autor: LuckaZubata

FOTKA OD VÁS

Pridal: luckazubata, 25.10.2020

Kategorie: Zdravé recepty, Fitness, Obed, Hlavné jedlo

SUROVINY

1 hrnčekpšeno
vaničkatvaroh
2 ksvajce
3 lyžicemed
1 lyžičkaprášok do pečiva
1 lyžičkaškorica
1/2 hrnčekavlašské orechy
1 ksjablko
2 a 1/2 hrnčekavoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pšeno si dvakrát sparíme vriacou vodou, aby zmizla horkastá chuť a precedíme.
  2. Pšeno dáme do hrnca, zalejeme 2 a 1/2 hrnčeka vody a varíme asi 10 minút. Pšeno naboptná a zmäkne. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť.
  3. V mise si vyšľaháme vajcia s medom, pridáme tvaroh, škoricu a kypriaci prášok.
  4. Jablká a orechy si nakrájame na drobné kocky a pridáme do zmesi.
  5. Nakoniec primiešame pšeno a cesto vlejeme do pekáča, ktorý sme si vyložili papierom na pečenie.
  6. Dáme do predhriatej rúry a pečieme pri 180 stupňoch asi 40 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť