Pšenové karbonátky s kyslou kapustou

Recept Pšenové karbonátky s kyslou kapustou

Pridal: grafinka, 25.10.2020

Kategorie: Zdravé recepty, Obed, Hlavné jedlo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Najťažšie na tomto recepte je pripraviť pšenovú kašu s kyslou kapustou. Ale ani to nie je najťažšie, len to je o trochu zložitejšie ako to všetko ostatné v tomto recepte. Ale ak si pripravíte toto, zvládnete potom pripraviť aj oveľa ťažšie jedlá. Ja kyslú kapustu môžem v každom jedle, takže toto by som mohla jesť aj každý deň. Ja by som to síce jedla, ale moji doma určite nie, takže stále musím vymýšľať nové recepty. Autor: grafinka

FOTKA OD VÁS

Pridal: grafinka, 25.10.2020

Kategorie: Zdravé recepty, Obed, Hlavné jedlo

SUROVINY

Na zmes:

250 gpšeno
250 gkyslá kapusta
2 lyžiceplnotučná horčica
2 kscibuľa
krupica
strúhanka
cukor
ocot
soľ
korenie
majoránka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pšeno uvaríme domäkka podľa návodu a necháme vychladnúť. Medzitým si kyslú kapustu preperieme a trochu pokrájame, očistíme a nakrájame cibuľu nadrobno.
  2. To horšie máme za sebou a teraz už len jednoducho: do misy dáme vychladené pšeno, kyslú kapustu, cibuľu, soľ, korenie, majoránku, cca 2 lyžice horčice plnotučnej a premiešame. Aby nám karbonátky držali pohromade, pridávame potrebné množstvo krupice a strúhanky. Ja som dávala zhruba hrnček krupice a hrnček strúhanky a potom už len dosypávala, koľko bolo treba. Zmes ochutnáme a dochutíme trochou octu a cukru (ak chcete) alebo podľa svojej chuti.
  3. Vytvarujeme zo zmesi placky, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Ja som papier potrela olejom, rovnako tak i karbonátky.
  4. Dáme do predhriatej rúry na 180° C cca na pol hodiny, potom som karbonátky obrátila a ešte 10 minút dopiekla.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť