Pšenová buchta s hruškami a karamelovými orechmi

Recept Pšenová buchta s hruškami a karamelovými orechmi
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Snažím sa variť a piecť zdravo. Dnes som skúšala pšenovú buchtu s ovocím. Milujem kombináciu ovocia a škorice. Tak som miesto jabĺk, ktoré boli v originálnom recepte, použila hrušky a poviem vám, bolo to nebíčko v papuľke. Chutilo mi to tak, že mi buchta vydržala asi 2 hodiny po upečení. Jedla som ju ešte teplú. Autor: LuckaZubata

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

120 gpšeno
2 ksvajce
50 gPalouček
3 lyžice + 2 lyžicemed
lyžičkaškorica
lyžičkakypriaci prášok
2 kshruška
vlašské orechy

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pšeno 2x prelejeme horúcou vodou, aby sme sa zbavili horkosti. Varíme v 2,5 x viac vody, než je pšeno (takže cca 300ml) asi 10 minút. Priebežne premiešavame. Necháme vychladnúť.
  2. Potom k pšenu primiešame žĺtky, Palouček, škoricu a med a všetko rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka. Pridáme kypriaci prášok a sneh z dvoch bielkov.
  3. Nalejeme na plech a poukladáme hrušky. Pečieme pri 160 stupňoch 35 minút. Orechy si nasekáme na kúsky, na panvicu si dáme med a orechy osmažíme na mede, kým nevznikne karamel.
  4. Potom orechmi posypeme buchtu a vrátime na 5 minút do rúry.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť