NajRecept.sk Sladké jedlá Buchty Pšenová buchta s hruškami a karamelovými orechmi
Pšenová buchta s hruškami a karamelovými orechmi
Recept Pšenová buchta s hruškami a karamelovými orechmi
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
luckazubata luckazubata    ·   24.9.2020

Pšenová buchta s hruškami a karamelovými orechmi

Snažím sa variť a piecť zdravo. Dnes som skúšala pšenovú buchtu s ovocím. Milujem kombináciu ovocia a škorice. Tak som miesto jabĺk, ktoré boli v originálnom recepte, použila hrušky a poviem vám, bolo to nebíčko v papuľke. Chutilo mi to tak, že mi buchta vydržala asi 2 hodiny po upečení. Jedla som ju ešte teplú. Autor: LuckaZubata

Suroviny
120 g
pšeno
2 ks
vajce
50 g
Palouček
3 lyžice + 2 lyžice
med
lyžička
škorica
lyžička
kypriaci prášok
2 ks
hruška
vlašské orechy
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pšeno 2x prelejeme horúcou vodou, aby sme sa zbavili horkosti. Varíme v 2,5 x viac vody, než je pšeno (takže cca 300ml) asi 10 minút. Priebežne premiešavame. Necháme vychladnúť.
  2. Potom k pšenu primiešame žĺtky, Palouček, škoricu a med a všetko rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka. Pridáme kypriaci prášok a sneh z dvoch bielkov.
  3. Nalejeme na plech a poukladáme hrušky. Pečieme pri 160 stupňoch 35 minút. Orechy si nasekáme na kúsky, na panvicu si dáme med a orechy osmažíme na mede, kým nevznikne karamel.
  4. Potom orechmi posypeme buchtu a vrátime na 5 minút do rúry.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár