Plnené perníčky v čokoláde - fotopostup

Recept Plnené perníčky v čokoláde - fotopostup
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Skvelé plnené medovníčky, ktoré som určite nepiekla naposledy. Vnútri sa skrýva marmeláda s lekvárom a celé sú preliate kvalitnou čokoládou. Autor: Kvietok278

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

125 gmed
125 gkryštálový cukor
50 gmaslo
štipkasoľ
8 gškorica
1/2 lyžičkyjedlá sóda
300 ghladká múka
10 gkakao
1 ksvajce
marmeláda
lekvár
čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1.  Med, kryštálový cukor a maslo dáme do menšieho hrnca a ohrejeme na miernom ohni za stáleho miešania. Keď sa hmota spojí, odstavíme ju a necháme mierne vychladnúť.
  2. V druhej miske zmiešame štipku soli s jedlou sódou, kakaom, hladkou múkou a minimálne 2 x preosejeme cez jemné sitko. Pridáme vidličkou rozšľahané vajíčko, medovú hmotu a premiešame.
  3. Cesto odložíme do nádoby a šup s ním do chladničky na minimálne celú noc. Druhý deň cesto rukami spracujeme ešte raz a na pomúčenej doske rozvaľkáme na väčší plát s hrúbkou cca 2-4 mm. Podľa toho, ako máte radi perníčky, či hrubšie, alebo tenšie. Formičkou vykrojíme srdiečka alebo iné tvary, akú máme formičku a ukladáme ich na papierom vyložený plech na pečenie.
  4. V malej miske vymiešame marmeládu s lekvárom (ja som použila višňovú marmeládu) v pomere 1: 1 a malou lyžičkou navrstvíme do stredu srdiečka "kôpku". Druhým srdiečkom zakryjeme a kraje prstom zatlačíme, aby plnka počas pečenia nevytiekla. Ja som kraje druhého srdiečka, ktorým som marmeládu zakrývala, jemne potrela prstom, ktorý som namočila do vody, aby sa pekne uzavreli.
  5. Takto zlepené perníky pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 10 - 15 minút. Podľa toho, ako sú hrubé. Nepečieme príliš dlho, inak budú tvrdé. Perníky preložíme na mriežku, necháme ich vychladnúť a potom ich polejeme rozpustenou čokoládovou polevou.

* TIP: ja oblievam srdiečka na nižšej tácke, na ktorú si pokladiem špajdle. Na špajdle pokladiem srdiečka a lyžicou ich oblejem. Prebytočná čokoláda stečie na tácku a potom ju môžem znovu použiť. Čokoládu na srdiečkach som nechala trochu stuhnúť a potom som ich preložila na rovnú plochu a počkala do rána, nech čokoláda dokonale stuhne. Z uvedenej dávky vyjde cca 30-40 ks - záleží na veľkosti. Ja som mala stredne veľké srdiečka (cca 5 cm) a vyšlo mi presne 31 ks. Inšpirovala som sa od Sisters bakery.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť