SUROVINY
Budeme potrebovať:
3,5 hrnčekapolohrubá múka
1 hrnčeksvetlé pivo
4 clolej
3/4 kskocky droždia
1 ksžĺtok
1 lyžicamlieko
1 lyžičkasoľ
hrubozrnná soľ
rasca
Na potretie:
1 lyžičkamlieko
1 ksbielok
štipkasoľ
- Do hrnčeka nalejeme mierne ohriate pivo, nasypeme rozdrobené droždie a pridáme 1 lyžicu mlieka, necháme vzísť kvások.
- Do jamky v múke premiešanej so soľou nalejeme kvások, pridáme vaječný žĺtok a olej, vypracujeme cesto, ktoré necháme 40 minút kysnúť v teple zakryté utierkou.
- Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku a rozdelíme na dvanásť častí, jednotlivé časti spracujeme na bochníky a následne rozvaľkáme na placky v tvare trojuholníka, tie potom postupne zrolujeme do tvaru rožkov.
- Vložíme na plech s papierom na pečenie a potrieme bielkom rozmiešaným s mliekom a štipkou soli.
- Pripravené rožky na záver posypeme hrubou soľou a rascou.
- V rúre vyhriatej na 200 ° C pečieme 5-7 minút, potom teplotu v rúre mierne znížime a rožky dopečieme dozlatista.
Ďakujeme za povolenie zdieľať recept od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová
Zdroj: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Pivní rohlíky.
KOMENTÁRE K RECEPTU