Perník ako pavučinka

Recept Perník ako pavučinka

Pridal: Karambola, 23.4.2021

Kategorie: Perník, Najlepšie dezerty, Dezerty, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Lepší perník som nejedla. Keď som bola malá, robievala mi ho mamka na želanie. Je veľmi rýchly a jednoduchý na prípravu, takže sa nemusíte báť, že to nezvládnete. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS

Pridal: Karambola, 23.4.2021

Kategorie: Perník, Najlepšie dezerty, Dezerty, Múčniky

SUROVINY

100 mlolej
400 ghladká múka
300 gpráškový cukor
1,5 lyžičkyjedlí sóda
1 lyžicakakao
1 lyžičkamletá škorica
3 lyžicedžem
0,5 lmlieko
1 bal.prášok do pečiva
2 ksvajce
na potretiedžem
na vrchčokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny spolu vymixujeme v jednej miske pomocou mixéra do jednotnej hmoty.
  2. Pripravíme si väčšiu plech na pečenie, ktorý potrieme olejom a vysypeme múkou. Ja som použila menší plech, perník je vyšší, ale to vôbec nevadí. Najlepšie je použiť plech o rozmere 30 x 40 cm.
  3. Na plech vylejeme cesto a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.
  4. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu - treba to odsledovať, každá rúra pečie inak.
  5. Upečený perník potrieme džemom a polejeme čokoládovou polevou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť