NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Perník Perník ako pavučinka
Perník ako pavučinka
Recept Perník ako pavučinka
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   23.4.2021

Perník ako pavučinka

Lepší perník som nejedla. Keď som bola malá, robievala mi ho mamka na želanie. Je veľmi rýchly a jednoduchý na prípravu, takže sa nemusíte báť, že to nezvládnete. Autor: Karambola

Suroviny
100 ml
olej
400 g
hladká múka
300 g
práškový cukor
1,5 lyžičky
jedlí sóda
1 lyžica
kakao
1 lyžička
mletá škorica
3 lyžice
džem
0,5 l
mlieko
1 bal.
prášok do pečiva
2 ks
vajce
na potretie
džem
na vrch
čokoládová poleva
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky suroviny spolu vymixujeme v jednej miske pomocou mixéra do jednotnej hmoty.
  2. Pripravíme si väčšiu plech na pečenie, ktorý potrieme olejom a vysypeme múkou. Ja som použila menší plech, perník je vyšší, ale to vôbec nevadí. Najlepšie je použiť plech o rozmere 30 x 40 cm.
  3. Na plech vylejeme cesto a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.
  4. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca pol hodinu - treba to odsledovať, každá rúra pečie inak.
  5. Upečený perník potrieme džemom a polejeme čokoládovou polevou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár