Perfektná náhrada za klasické pečivo - bez kysnutia pripravené placky z jogurtu za pár minút

Recept Perfektná náhrada za klasické pečivo - bez kysnutia pripravené placky z jogurtu za pár minút

Pridal: Triniti, 14.5.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Recept Perfektná náhrada za klasické pečivo - bez kysnutia pripravené placky z jogurtu za pár minút
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Keď sa chystáte pripravovať pizzovníky alebo slané pečivo v pohodlí svojho domova, tak vo väčšine receptov je uvedená aj doba kysnutia. Ak ste sa rozhodli, že chcete jesť pizzovníky hneď, vyskúšajte tento recept na cesto bez kysnutia. K tomu, aby bolo cesto nadýchané, sa pridáva prášok do pečiva. Nemusíte ich vôbec potierať paradajkovou omáčkou, ani nemusíte pridávať šunku a syr. Ak urobíte obyčajné bochníky, verte, že toto pečivo vám na raňajky zachutí.

FOTKA OD VÁS
Recept Perfektná náhrada za klasické pečivo - bez kysnutia pripravené placky z jogurtu za pár minút

Pridal: Triniti, 14.5.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

600 ghladká múka
1 bal.prášok do pečiva
10 gdroždie
1/2 lyžičkykryštálový cukor
1/2 lyžičkysoľ
50 gmaslo
100 gbiely jogurt alebo kyslá smotana
250 mlvoda
2 lyžiceolej
šunka
syr
oregano
kečup
paradajková omáčka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Múku preosejeme do veľkej misy, pridáme prášok do pečiva, rozdrobíme droždie, pridáme aj soľ a kryštálový cukor. Premiešame a do takto premiešanej zmesi pridáme vlažnú vodu, rozpustené maslo, biely jogurt (ak nemáte, môžete pridať napríklad kyslú smotanu) a olej.
  2. Všetko spolu premiešame, vypracujeme guličku cesta, ktorú rozdelíme na 10 kúskov.
  3. Každý kúsok spracujeme na malú guľôčku, ktorú na plechu, ktorý sme vyložili papierom na pečenie, roztlačíme na placku a pohárom uprostred urobíme jamku - jamku robíme vtedy, ak chceme pečivo naplniť napríklad šunkou, syrom alebo inými surovinami. Pre obyčajné pečivo urobíme napríklad guličky a budeme mať po upečení žemle.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov dozlatista.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť