Pečený chlieb s pečeným cesnakom

Recept Pečený chlieb s pečeným cesnakom

Pridal: NajLucka, 19.4.2021

Kategorie: Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúci, chrumkavý chlebík s pečeným cesnakom a syrom.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 19.4.2021

Kategorie: Chuťovky

SUROVINY

1/2 hrnčekamaslo
3 hlavičkycesnak
2 lyžiceolivový olej
1 kschlieb
2 lyžicenasekaný petržlen
1 šálkastrúhaný tvrdý syr
štipkasoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si všetky suroviny. Hlavičky cesnaku očistíme a z vrchnej strany kúsok odrežeme tak, aby sme videli jednotlivé strúčiky.
  2. Takto pripravený cesnak uložíme do formy na pečenie, ktorú sme vystlali alobalom a potreli olivovým olejom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov cca 50 minút. Cesnak zmäkne a získa úplne inú chuť ako keď ho jeme surový.
  3. Keď je cesnak upečený, strúčiky vyberieme a nasekáme na drobno. V miske ho zmiešame s nastrúhaným syrom, maslom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Pridáme štipku soli a premiešame.
  4. Chlebíček nakrájame na plátky a každý plátok potrieme pripravenou nátierkou z cesnaku. Plátky poukladáme na olejom vymastený plech a pečieme pri teplote 240 stupňov cca 3-4 minúty (funkcia grilu).

Zdroj: Vk

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť