Pečená zelenina s batátmi a kuracími paličkami na bylinkách

Recept Pečená zelenina s batátmi a kuracími paličkami na bylinkách
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Manžel síce nemá rád sladké zemiaky, ale ja ich môžem. Sto ľudí, sto chutí a preto som pridala aj viac zeleniny, aby mal manžel s čím papať kuracie paličky. Sladké zemiaky som zjedla ja. :) Niekedy treba variť aj diétnejšie a zdravšie, ako smažiť rezne, šišky, variť múčne jedlá, preto som na dnes pripravila zdravšiu chuťovku. Pridať môžete ešte aj iné druhy zeleniny, výber je na vás. Ja by som len nezamenila karfiol, ten tam doslova sedí ako...veď viete. Autor: Naďa I. (Rebeka)

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

3 kssladký zemiak
3 kscibuľa
1 strúčikcesnak
1 kskarfiol
1 kscuketa
1 ksbaklažán
6 kskuracie paličky
10 lyžícolivový olej
zväzokčerstvé bylinky (tymian, rozmarín, bazalka, oregano ...)
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
podľa chutigrilovacie korenie
2 lyžicemaslo
na podlievanievoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Neolúpané sladké zemiaky prekrájame na osminy alebo štvrtiny (podľa veľkosti), cibuľu olúpeme a nakrájame na štvrtiny. Olúpaný cesnak necháme v celku (teda jednotlivé strúčiky).
  2. Karfiol rozoberieme na menšie ružičky. Baklažán rozpolíme, posolíme a necháme minimálne 1/2 hodiny "vypotiť". Potom ho vysušíme papierovou utierkou a nakrájame na väčšie kúsky.
  3. Cuketu nakrájame na kocky. Kuracie mäso okoreníme. Všetku zeleninu osolíme, okoreníme a naukladáme do pekáča.
  4. Pridáme paličky, bylinky a všetko pokvapkáme olejom.
  5. Pečieme v rúre na 200 stupňov cca hodinu. Tesne pred koncom pečenia pridáme maslo, paličky preskladáme navrch, aby sme ich mali pekne dozlatista a chrumkava.
  6. Počas pečenia podlievame podľa potreby vodou.

Môj blog: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť