Parížske rožky s poctivým krémom

Pridal: Petra H, 6.10.2020
Kategorie: Parížske rožky, Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Orechové pečivo, Múčniky, Dezerty, Veľká Noc
Nahraj fotku a pochváľ sa
No tak toto je moja srdcová záležitosť. Vynikajúce parížske rožteky, kto vymyslel tento dezert, chcela by som sa mu poďakovať. Vynikajúce orechové cesto, na ktorom je krásne nastriekaný poctivý maslový krém a celý je preliaty čokoládovou polevou. Niekto robí krém zo salka a masla, ja stále robím poctivý maslový krém. Nehovorím, že salkový krém je zlý, ale tento je oveľa lepší. Určite vyskúšajte, vôbec to nie je zložité na prípravu, ako sa môže na prvý pohľad zdať :) Autor: Petra H.
Pridal: Petra H, 6.10.2020
Kategorie: Parížske rožky, Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Orechové pečivo, Múčniky, Dezerty, Veľká Noc
SUROVINY
Suroviny:
Krém:
Poleva:
- Krém:
Vajcia, práškový cukor a vanilkový cukor šľaháme vo vodnom kúpeli asi 20 minút. Potom necháme vychladnúť. Vyšľaháme maslo a zašľaháme vychladnutú vaječnú hmotu. Nakoniec pridáme rum podľa chuti. - Cesto:
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto. Ak je cesto lepkavé, pridáme ešte trochu hrubej múky. Cesto necháme do druhého dňa odležať. - Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 5 - 8 mm a vykrajujeme rožteky, ktoré upečieme. Pečieme na 170 stupňov dozlatista, krátko :) Neviem čas, vždy sledujem rúru, preto sledujte aj vy.
- Po vychladnutí na rožteky nastriekame krém. Necháme stuhnúť v chladničke a potom namáčame do čokoládovej polevy - čoko a tuk rozpustíme vo vodnom kúpeli.
V pečení to nebylo. Pečeme cca 10 minut. Zkuste vykrajovat užší rohlíčky nebo lépe vypracovat těsto. :)
Dělala jsem vše podle receptu a těsto se mi v troubě rozteklo. Chutove je ale dobře tak nevím co bylo špatně. Krém výborný! O sek kvůli roztekly rohlickum málo krému. Nevystacil mi na všechny. Zkusím ještě třeba jsem špatně pekla. No možná by mi pomohlo cca jak dlouho se pece. Chvilka je takový pojem pro každého jiný. Já pekla cca 10 minut po 7 minutě se roztekly