NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Parížske rožky Parížske rožky
Parížske rožky
Recept Parížske rožky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   30.9.2020

Parížske rožky

Klasika, ktorá nesmie na našom vianočnom stole chýbať. Parížske rožky zmiznú z krabičky hneď ako prvé. Aké vianočné pečivo máte radi vy?

Suroviny

Cesto:

4 ks
bielok
200 g
práškový cukor
200 g
mleté orechy

Plnka:

4 ks
vajce
200 g
práškový cukor
1 a 1/2 lyžice
kakao
200 g
maslo
čokoláda na varenie
stužený tuk
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bielky a cukor vymiešame nad parou do zhustnutia a nakoniec pridáme mleté orechy.
  2. Lyžičkou namočenou vo vode formujeme na plech rožky, trošku roztlačíme a dáme upiecť.
  3. Pracujeme rýchlo, pretože mäsa rýchlo tuhne, poprípade si to môžeme dať do vrecka a nastriekať.
  4. Plnka: Vajcia, cukor a preosiaté kakao šľaháme nad parou, aby nám vznikla mäsa podobná sirupu. Maslo vyšľaháme do peny a pomaly pridávame čokoládový sirup a dobre vymiešame na jemný hladký krém, ktorý vrecúškom do špirálky striekame na upečené rožky.
  5. Čokoládu rozpustíme, aby v nej neboli hrudky a po vychladnutí polievame rožky. Je dobré, keď sú trošku stuhnuté z chladničky.

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár