Parížske rožky

Recept Parížske rožky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Klasika, ktorá nesmie na našom vianočnom stole chýbať. Parížske rožky zmiznú z krabičky hneď ako prvé. Aké vianočné pečivo máte radi vy?

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

4 ksbielok
200 gpráškový cukor
200 gmleté orechy

Plnka:

4 ksvajce
200 gpráškový cukor
1 a 1/2 lyžicekakao
200 gmaslo
čokoláda na varenie
stužený tuk

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky a cukor vymiešame nad parou do zhustnutia a nakoniec pridáme mleté orechy.
  2. Lyžičkou namočenou vo vode formujeme na plech rožky, trošku roztlačíme a dáme upiecť.
  3. Pracujeme rýchlo, pretože mäsa rýchlo tuhne, poprípade si to môžeme dať do vrecka a nastriekať.
  4. Plnka: Vajcia, cukor a preosiaté kakao šľaháme nad parou, aby nám vznikla mäsa podobná sirupu. Maslo vyšľaháme do peny a pomaly pridávame čokoládový sirup a dobre vymiešame na jemný hladký krém, ktorý vrecúškom do špirálky striekame na upečené rožky.
  5. Čokoládu rozpustíme, aby v nej neboli hrudky a po vychladnutí polievame rožky. Je dobré, keď sú trošku stuhnuté z chladničky.

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť