Parížske rožky

Pridal: NajLucka, 30.9.2020
Kategorie: Parížske rožky, Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Múčniky, Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Klasika, ktorá nesmie na našom vianočnom stole chýbať. Parížske rožky zmiznú z krabičky hneď ako prvé. Aké vianočné pečivo máte radi vy?
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 30.9.2020
Kategorie: Parížske rožky, Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Múčniky, Dezerty
SUROVINY
Cesto:
4 ksbielok
200 gpráškový cukor
200 gmleté orechy
Plnka:
4 ksvajce
200 gpráškový cukor
1 a 1/2 lyžicekakao
200 gmaslo
čokoláda na varenie
stužený tuk
- Bielky a cukor vymiešame nad parou do zhustnutia a nakoniec pridáme mleté orechy.
- Lyžičkou namočenou vo vode formujeme na plech rožky, trošku roztlačíme a dáme upiecť.
- Pracujeme rýchlo, pretože mäsa rýchlo tuhne, poprípade si to môžeme dať do vrecka a nastriekať.
- Plnka: Vajcia, cukor a preosiaté kakao šľaháme nad parou, aby nám vznikla mäsa podobná sirupu. Maslo vyšľaháme do peny a pomaly pridávame čokoládový sirup a dobre vymiešame na jemný hladký krém, ktorý vrecúškom do špirálky striekame na upečené rožky.
- Čokoládu rozpustíme, aby v nej neboli hrudky a po vychladnutí polievame rožky. Je dobré, keď sú trošku stuhnuté z chladničky.
Zdroj: Pečené, varené s Ivou
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Pařížské rohlíčky.
KOMENTÁRE K RECEPTU