NajRecept.sk Mäso Mleté mäso Mäsové guličky Paradajková omáčka s mäsovými guľkami
Paradajková omáčka s mäsovými guľkami
Recept Paradajková omáčka s mäsovými guľkami
Klasotinka    ·   11.9.2020

Paradajková omáčka s mäsovými guľkami

Cestoviny, paradajková omáčka a mäsové guľky. Vynikajúce hlavné jedlo. Autor: Klasotinka

Suroviny

Guľky:

500 g
mleté mäso
2 ks
vajce
3-5 lyžíc
strúhanka

Omáčka:

2 ks
väčšia cibuľa
2 bal.
paradajkový pretlak
3 ks
nové korenie
3 ks
bobkový list
cukor
kečup
voda
hladká múka
soľ
čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najprv začneme robiť guľky. Mleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme 2 vajcia a strúhanku. Mäsová zmes sa krásne spojí, takže vytvarujeme guľky. Pokiaľ sa bude mäsová zmes lepiť, pridáme viac strúhanky.
  2. Na rozohriatom tuku restujeme cibuľu do zlatista. Pridáme paradajkové pretlaky, trochu vody, zamiešame a potom do nich vložíme guľôčky. Opäť podlejeme vodou, aby sa nám neprichytili ku dnu. Pridáme bobkový listy, nové korenie a zhruba 15 minút varíme. Potom guľôčky vyberieme a pridáme trochu vody.
  3. Do hrnčeka si pripravíme hladkú múku s trochou vody a zahustíme omáčku. Nakoniec ochutíme omáčku cukrom, kečupom, soľou. (Môžeme pridať aj lyžičku mletej škorice). Necháme chvíľku povariť a omáčku scedíme a prepasírujeme. Potom vložíme guľôčky do omáčky a môžeme podávať buď s cestovinami alebo s knedľou. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár