Paradajková omáčka s mäsovými guľkami

Pridal: Klasotinka, 11.9.2020
Kategorie: Mäsové guličky, Mäso, Mleté mäso, Obed, Hlavné jedlo, Omáčky, Čásť dňa, Paradajková omáčka
Cestoviny, paradajková omáčka a mäsové guľky. Vynikajúce hlavné jedlo. Autor: Klasotinka
Pridal: Klasotinka, 11.9.2020
Kategorie: Mäsové guličky, Mäso, Mleté mäso, Obed, Hlavné jedlo, Omáčky, Čásť dňa, Paradajková omáčka
SUROVINY
Guľky:
500 gmleté mäso
2 ksvajce
3-5 lyžícstrúhanka
Omáčka:
2 ksväčšia cibuľa
2 bal.paradajkový pretlak
3 ksnové korenie
3 ksbobkový list
cukor
kečup
voda
hladká múka
soľ
čierne korenie
- Najprv začneme robiť guľky. Mleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme 2 vajcia a strúhanku. Mäsová zmes sa krásne spojí, takže vytvarujeme guľky. Pokiaľ sa bude mäsová zmes lepiť, pridáme viac strúhanky.
- Na rozohriatom tuku restujeme cibuľu do zlatista. Pridáme paradajkové pretlaky, trochu vody, zamiešame a potom do nich vložíme guľôčky. Opäť podlejeme vodou, aby sa nám neprichytili ku dnu. Pridáme bobkový listy, nové korenie a zhruba 15 minút varíme. Potom guľôčky vyberieme a pridáme trochu vody.
- Do hrnčeka si pripravíme hladkú múku s trochou vody a zahustíme omáčku. Nakoniec ochutíme omáčku cukrom, kečupom, soľou. (Môžeme pridať aj lyžičku mletej škorice). Necháme chvíľku povariť a omáčku scedíme a prepasírujeme. Potom vložíme guľôčky do omáčky a môžeme podávať buď s cestovinami alebo s knedľou. Dobrú chuť!
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Rajská omáčka s masovými kuličkami.
KOMENTÁRE K RECEPTU