Paradajková omáčka s mäsovými guľkami

Recept Paradajková omáčka s mäsovými guľkami
FOTKA OD VÁS
Recept Paradajková omáčka s mäsovými guľkami
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Cestoviny, paradajková omáčka a mäsové guľky. Vynikajúce hlavné jedlo. Autor: Klasotinka

FOTKA OD VÁS
Recept Paradajková omáčka s mäsovými guľkami

SUROVINY

Guľky:

500 gmleté mäso
2 ksvajce
3-5 lyžícstrúhanka

Omáčka:

2 ksväčšia cibuľa
2 bal.paradajkový pretlak
3 ksnové korenie
3 ksbobkový list
cukor
kečup
voda
hladká múka
soľ
čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najprv začneme robiť guľky. Mleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme 2 vajcia a strúhanku. Mäsová zmes sa krásne spojí, takže vytvarujeme guľky. Pokiaľ sa bude mäsová zmes lepiť, pridáme viac strúhanky.
  2. Na rozohriatom tuku restujeme cibuľu do zlatista. Pridáme paradajkové pretlaky, trochu vody, zamiešame a potom do nich vložíme guľôčky. Opäť podlejeme vodou, aby sa nám neprichytili ku dnu. Pridáme bobkový listy, nové korenie a zhruba 15 minút varíme. Potom guľôčky vyberieme a pridáme trochu vody.
  3. Do hrnčeka si pripravíme hladkú múku s trochou vody a zahustíme omáčku. Nakoniec ochutíme omáčku cukrom, kečupom, soľou. (Môžeme pridať aj lyžičku mletej škorice). Necháme chvíľku povariť a omáčku scedíme a prepasírujeme. Potom vložíme guľôčky do omáčky a môžeme podávať buď s cestovinami alebo s knedľou. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť