NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Orechové pečivo Oriešky s kávovým krémom
Oriešky s kávovým krémom
Recept Oriešky s kávovým krémom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Janaha    ·   10.10.2020

Oriešky s kávovým krémom

Naša obľúbená vianočná cukrovinka. Recept je po babičke, len ja som si do plnky pridala kávu. Naozaj to urobilo veľa, sú bombastické. Je s tým síce veľa práce, natlačiť cesto do formičiek, upiecť, vyklopiť, každý kúsok naplniť krémom. Ale tak, ja to robím rada a pridám ešte kúsok mojej lásky, aby boli chutnejšie. Autor: Janaha

Suroviny

Cesto:

100 g
vlašské orechy
250 g
hladká múka
150 g
maslo
70 g
práškový cukor
1 lyžička
kakao na prifarbenie
1 ks
vajce
1/2 lyžičky
prášok do pečiva

Náplň:

4 ks
vajce
8 lyžíc
práškový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
200 g
maslo
podľa chuti
instantná káva prášková (nie granulovaná)
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Cesto: Všetky suroviny zmiešame rukami v miske. Cesto sa trochu horšie zmiešava, treba trpezlivo miešať, kým sa cesto nespojí.
  2. Do menšej misky si nasypem trochu polohrubej múky a formičky jemne vymastím olejom (je to trochu piplačka). Z cesta odoberám maličké kúsky, ktoré z jednej strany zľahka ponorím do múky v mištičke a prstami ich vtlačím do formičiek na oriešky. Dávam len tenkú vrstvu cesta, oriešky sa pri pečení trochu nafúknu, po upečení musí na nich zostať ešte jamku na krém.
  3. Naplnené oriešky kladiem na plech a keď je plný, oriešky upečiem. Pekla som na 180° asi 8 - 9 minút. Riaďte sa svojou rúrou, každá rúra pečie inak. Upečené oriešky nechám na plechu trochu vychladnúť a vyklepnem ich. Vychladnuté orechové škrupiny naplním krémom a jemne z oboch strán pocukrujem (môžete vynechať).
  4. Krém: Celé vajcia vyšľahám s cukrom a za stáleho šľahania uvarím nad parou jemný krém. Krém je biely, naberie na objeme a zhustne. Do teplého krému zamiešam kávový prášok (množstvo podľa chuti). Uvarený krém nechám za občasného miešania vychladnúť. Do vychladnutého krému zašľahám maslo, ktoré som polhodinku pred tým vybrala z chladničky. Hotový krém dám na chvíľu schladiť do chladničky (lepšie sa s ním potom pracuje) a plním oriešky. Ja si pomáham klasickou zdobičkou na torty.

Môj blog: Recepty z mojej kuchyne

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár