Orechový zákusok bez múky s pudingovým krémom

Recept Orechový zákusok bez múky s pudingovým krémom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Chutný a nenáročný zákusok. Orechový korpus bez múky, pudingový krém a džem bez cukru tvoria skvelú kombináciu. Okrem toho, že je koláč vhodný aj pre bezlepkových, nie je až tak kalorický a dopriať si ho môžete bez výčitiek.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Korpus

6 ksvajce
40 gtrstinový cukor
20 gvanilínový cukor
120 gmleté vlašské orechy
20 gvanilkový proteín (netreba, prípadne dosaďte)
1 lyžičkaprášok do pečiva

Plnka

1 ksvanilkový puding
400 mlmlieko
20 gproteín (alebo sladidlo)
200 gcream cheese/ nátierkové maslo
približne 230 gapple-mango jelly (allnutrition)

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrami a arómou do peny. K žĺtkovej zmesi striedavo primiešavame zmiešané suché ingrediencie a sneh.
  2. Pripravené cesto rovnomerne rozotrieme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie a postriekaný kokosovým olejom. Pečieme pri teplote 180 stupňov 10 minút.
  3. Z upečeného korpusu stiahneme papier na pečenie a necháme vychladnúť. Následne ho prekrojíme na 4 rovnaké časti.
  4. V mlieku uvaríme hustý puding. Necháme mierne vychladnúť. Cream cheese zmiešame s proteinom alebo sladidlom. Puding po lyžiciach vmiešavame do cream cheese.
  5. Na prvú časť korpusu rozotrieme krém a prikryjeme druhým korpusom. Opäť rozotrieme krém, naň dáme po lyžiciach cca 100g džemu. Znovu prekryjeme korpusom, rozotrieme krém a zakryjeme posledným korpusom. Na vrch rozotrieme cca 130g džemu. Koláč odložíme stuhnúť do chladničky.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť