Nepečená torta s vanilkovým krémom

Recept Nepečená torta s vanilkovým krémom

Pridal: Kvietok278, 22.12.2020

Kategorie: Torty, Sladké torty, Nepečené dezerty, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nepečená, nenáročná torta s lahodnou chuťou. Neváhajte a vyskúšajte.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Kvietok278, 22.12.2020

Kategorie: Torty, Sladké torty, Nepečené dezerty, Dezerty

SUROVINY

Základ:

300 gsušienky BEBE
2 lyžicekakao
50 gmaslo
1 lyžicapráškový cukor
200 mlmlieko

Tvarohová vrstva:

250 gjemný tvaroh
250 mlsmotana na šľahanie
2 kscitróny - kôra + šťava
1 lyžicapráškový cukor

Vanilková vrstva:

2 bal.vanilkový puding
200 mlsmotana na šľahanie
600 mlmlieko
3 lyžicepráškový cukor

Ďalej budeme potrebovať:

200 mlsmotana na šľahanie
1 bal.vanilkový cukor
2 lyžicepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si suroviny. Najskôr si uvaríme puding. V 600 ml mlieku si rozpustíme cukor a uvaríme puding, necháme vychladnúť. V inej miske si vyšľaháme smotanu a pridáme ju do vychladnutého pudingu. Premiešame.
  2. Pripravíme si sušienkový korpus. Sušienky si rozdrobíme, pridáme kakao, cukor a rozpustené maslo. Spolu spojíme a za stáleho miešania pridávame mlieko.
  3. Pripravíme si okrúhlu formu na tortu s priemerom 28 cm a vyložíme si ju pripravenou sušienkovou hmotou.
  4. Navrstvíme tvarohovú plnku, ktorú sme si pripravili nasledovne. Tvaroh si vymiešame s nastrúhanou citrónovou kôrou a šťavou, pridáme cukor. V inej miske si vyšľaháme šľahačku a spolu spojíme.
  5. Navrstvíme vanilkovú vrstvu, ktorú sme si pripravili na začiatku.
  6. Poslednú vrstvu si pripravíme tak, že smotanu na šľahanie si vyšľaháme s vanilkou a cukrom.
  7. Takto navrstvenú tortu posypeme kakaom, grankom alebo strúhanou čokoládou. Dáme do chladničky najmenej na 3-4 hodiny (najlepšie na celú noc).
  8. Nakrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť