Najrýchlejší a najlepší krémeš - fotopostup

Recept Najrýchlejší a najlepší krémeš - fotopostup

Pridal: Mineralka, 13.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Najrýchlejší a najlepší krémeš. Lístkové cesto, žĺtkový krém, šľahačka a vrch posypaný práškovým cukrom. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 13.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

SUROVINY

1 bal.lístkové cesto
2 lmlieko
1/2 lvoda
6 ksvajce
6 lyžíchladká múka
20 g kukuričný škrob
3 bal.vanilkový cukor
250 gkryštálový cukor
700 mlsmotana na šľahanie
2 bal.Smetafix
na posypaniepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Lístkové cesto rozdelíme na polovicu a rozvaľkáme na tenký plát, ktorý preložíme na plech. Popicháme vidličkou a upečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlata.
  2. Vodu, mlieko, žĺtky, vanilkový cukor, kryštálový cukor (200 g), múku a kukuričný škrob dôkladne vymiešame, ohrejeme a keď hmota začína vrieť, za stáleho miešania uvaríme hustý puding.
  3. Bielka vyšľaháme do tuhej peny spolu s 50 g cukru a opatrne vmiešame vareškou do hustého horúceho pudingu. Spojený krém navrstvíme na upečený plát lístkového cesta a pekne uhladíme.
  4. Dáme do chladničky na 15 minút a vyšľaháme šľahačku so stužovačom.
  5. Šľahačku navrstvíme na vychladnutý žĺtkový krém a pekne uhladíme.
  6. Druhý plát lístkového cesta nakrájame na štvorčeky a poukladáme ich na šľahačku.
  7. Posypeme práškovým cukrom a podávame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť