NajRecept.sk Dezerty Múčniky Najrýchlejší a najlepší krémeš - fotopostup
Najrýchlejší a najlepší krémeš - fotopostup
Recept Najrýchlejší a najlepší krémeš - fotopostup
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka Mineralka    ·   13.3.2021

Najrýchlejší a najlepší krémeš - fotopostup

Najrýchlejší a najlepší krémeš. Lístkové cesto, žĺtkový krém, šľahačka a vrch posypaný práškovým cukrom. Autor: Mineralka

Suroviny
1 bal.
lístkové cesto
2 l
mlieko
1/2 l
voda
6 ks
vajce
6 lyžíc
hladká múka
20 g
kukuričný škrob
3 bal.
vanilkový cukor
250 g
kryštálový cukor
700 ml
smotana na šľahanie
2 bal.
Smetafix
na posypanie
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Lístkové cesto rozdelíme na polovicu a rozvaľkáme na tenký plát, ktorý preložíme na plech. Popicháme vidličkou a upečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlata.
  2. Vodu, mlieko, žĺtky, vanilkový cukor, kryštálový cukor (200 g), múku a kukuričný škrob dôkladne vymiešame, ohrejeme a keď hmota začína vrieť, za stáleho miešania uvaríme hustý puding.
  3. Bielka vyšľaháme do tuhej peny spolu s 50 g cukru a opatrne vmiešame vareškou do hustého horúceho pudingu. Spojený krém navrstvíme na upečený plát lístkového cesta a pekne uhladíme.
  4. Dáme do chladničky na 15 minút a vyšľaháme šľahačku so stužovačom.
  5. Šľahačku navrstvíme na vychladnutý žĺtkový krém a pekne uhladíme.
  6. Druhý plát lístkového cesta nakrájame na štvorčeky a poukladáme ich na šľahačku.
  7. Posypeme práškovým cukrom a podávame.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár