NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Najlepšie falošná sviečková na svete
Najlepšie falošná sviečková na svete
Recept Najlepšie falošná sviečková na svete
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   8.4.2021

Najlepšie falošná sviečková na svete

Každý ju pripravuje inak a ja som zástanca svojho receptu. Teraz som síce použila mrazenú zeleninu na sviečkovú, ale ak mám zeleninu zo záhrady, jednoznačne si dám tú námahu, aby som zeleninu očistila, nakrájala a uvarila. Zahusťujem a zjemňujem smotanou na šľahanie. Pre niekoho to môže byť kalorická bomba, ale my doma to máme radi takto. Autor: Triniti

Suroviny
1 kg
bravčové stehno
podľa potreby
špek
1 vrecúško
mrazená zelenina pod sviečkovú
1 ks
cibuľa
1 ks
citrón
1 kocka
masox
1 téglik
smotana na šľahanie
1 lyžica
plnotučná horčica
trocha
tymián
podľa potreby
voda
trocha
kryštálový cukor
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
zopár lístkov
bobkový list
podľa chuti
celé korenie
podľa chuti
nové korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso som poriadne umyla, očistila a nakrájala na plátky, ktoré som zľahka osolili a okorenila.
  2. Pripravíme si pekáčik, do ktorého poukladáme plátky mäsa, okolo mäsa rozložíme plátky slaniny a pridáme aj časť mrazenej zeleniny.
  3. Na panvici necháme skaramelizovať cukor, pridáme zvyšnú zeleninu a jemne ju osmažíme v karamele. Keď máme zeleninu hotovú, pridáme ju do pekáča s mäsom.
  4. Pridáme korenie, bobkový list, nakrájanú cibuľu, tymian, plátky citróna (aj so šupkou) a celé to zalejeme vodou, do ktorej sme pridali bujón.
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov dokiaľ nebude mäso mäkké.
  6. Keď máme mäso upečené, vyberieme ho. Vyberieme tiež guľôčky korenia, citrón a bobkový list. Výpek a zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérom a následne rozmixovanú omáčku dáme späť do hrnca. Keď vrie, pridáme smotanu a trochu horčice, prípadne ešte dochutíme šťavou z citróna. Dobrú chuť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár