Najlepšie falošná sviečková na svete

Recept Najlepšie falošná sviečková na svete
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Každý ju pripravuje inak a ja som zástanca svojho receptu. Teraz som síce použila mrazenú zeleninu na sviečkovú, ale ak mám zeleninu zo záhrady, jednoznačne si dám tú námahu, aby som zeleninu očistila, nakrájala a uvarila. Zahusťujem a zjemňujem smotanou na šľahanie. Pre niekoho to môže byť kalorická bomba, ale my doma to máme radi takto. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

1 kgbravčové stehno
podľa potrebyšpek
1 vrecúškomrazená zelenina pod sviečkovú
1 kscibuľa
1 kscitrón
1 kockamasox
1 téglik smotana na šľahanie
1 lyžicaplnotučná horčica
trochatymián
podľa potrebyvoda
trochakryštálový cukor
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
zopár lístkovbobkový list
podľa chuticelé korenie
podľa chutinové korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso som poriadne umyla, očistila a nakrájala na plátky, ktoré som zľahka osolili a okorenila.
  2. Pripravíme si pekáčik, do ktorého poukladáme plátky mäsa, okolo mäsa rozložíme plátky slaniny a pridáme aj časť mrazenej zeleniny.
  3. Na panvici necháme skaramelizovať cukor, pridáme zvyšnú zeleninu a jemne ju osmažíme v karamele. Keď máme zeleninu hotovú, pridáme ju do pekáča s mäsom.
  4. Pridáme korenie, bobkový list, nakrájanú cibuľu, tymian, plátky citróna (aj so šupkou) a celé to zalejeme vodou, do ktorej sme pridali bujón.
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov dokiaľ nebude mäso mäkké.
  6. Keď máme mäso upečené, vyberieme ho. Vyberieme tiež guľôčky korenia, citrón a bobkový list. Výpek a zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérom a následne rozmixovanú omáčku dáme späť do hrnca. Keď vrie, pridáme smotanu a trochu horčice, prípadne ešte dochutíme šťavou z citróna. Dobrú chuť.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť