NajRecept.sk Sladké jedlá Buchty Dukátové buchtičky Na buchty pečené, parené aj dukátové. Vynikajúce cesto, ktoré je mäkkučké ako pierko.
Na buchty pečené, parené aj dukátové. Vynikajúce cesto, ktoré je mäkkučké ako pierko.
Recept Na buchty pečené, parené aj dukátové. Vynikajúce cesto, ktoré je mäkkučké ako pierko.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   9.2.2023

Na buchty pečené, parené aj dukátové. Vynikajúce cesto, ktoré je mäkkučké ako pierko.

Existuje milión receptov na najlepšie kysnuté cesto, ktoré sa hodí aj na slané aj na sladké pečivo. Ja som na sladké pečivo vždy používala iba jeden recept. Vždy som používala mlieko a vždy iba čerstvé droždie. Mlieko zaistí v ceste to, že je mäkké aj na ďalšie dni.

25 min
Čas prípravy
Suroviny
1 kg
polohrubá múka
500 ml
mlieko
125 g
maslo
1 ks
vajce
3 lyžice
kryštálový cukor
štipka
soľ

Kvások:

1 kocka
droždie
250 ml
mlieko
2 lyžice
kryštálový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr si pripravíme kvások. Mlieko trochu ohrejeme, pridáme cukor a droždie. Necháme bokom kysnúť asi 10 minút.
  2. Ostatné suroviny na cesto dáme do jednej misky, pridáme kvások a vypracujeme cesto, ktoré sa oddeľuje od stien misky. Necháme kysnúť zakryté utierkou asi hodinu a potom môžeme ďalej pracovať.
  3. Ja z tohto cesta pripravujem aj dukátové buchtičky, aj kysnuté koláče a tiež klasické buchty plnené marmeládou, orechmi, nutelou, makom alebo tvarohom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár