Moravské koláče bez kysnutia

Recept Moravské koláče bez kysnutia
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Fantastické cesto, ktoré nepotrebuje ani minútu kysnúť. Cesto som pripravila za 15 minút, naplnila som ich a dala piecť. Piekli sa ďalších 15 minút (záleží na veľkosti) a potom už len nechať vychladnúť a môžeme chutnať. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

600 gpolohrubá múka
250 mlmlieko
1 kockadroždie
2 ksvajce
200 mlolej
3 lyžicekryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
1 bal.prášok do pečiva

Náplň:

podľa potrebytvaroh
podľa chutivanilkový cukor
podľa chutipráškový cukor
podľa chutimarmeláda

Na vrch:

na posypaniepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny zamiešame v miske. Vypracované cesto preložíme na pracovnú dosku a môžeme hneď pracovať. Aj keď do cesta pridávame kocku droždia, nemusíme čakať, kým cesto vykysne.
  2. Cesto rozvaľkáme, vykrojíme pohárom, do stredu urobíme malú jamku a do jamky uložíme náplň. Ja som naplnila tvarohom, ktorý som osladila vanilkovým a práškovým cukrom a do stredu som dala ešte domácu marmeládu.
  3. Povrch potrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme piecť.
  4. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút. Záleží však na veľkosti jednotlivých koláčikov. Povrch poprášime cukrom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť