NajRecept.sk Dezerty Štrúdle a záviny Mini záviny z bieleho jogurtu s makovou náplňou
Mini záviny z bieleho jogurtu s makovou náplňou
Recept Mini záviny z bieleho jogurtu s makovou náplňou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka Mineralka    ·   6.5.2021

Mini záviny z bieleho jogurtu s makovou náplňou

Cesto je mäkučké i druhý deň a pri práci sa vôbec nelepí. Do cesta pridávam biely jogurt, poprípade aj kyslú smotanu, cesto je tak oveľa pružnejšie a po upečení je oveľa mäkkšie ako ostatné kysnuté cestá. Autor: Mineralka

80 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

1 kg
hladká múka
200 g
kryštálový cukor
200 ml
olej
100 ml
biely jogurt
2 ks
bielok
450 ml
vlažné mlieko
1 ks
citrónová kôra
42 g
droždie
2 lyžičky
soľ

Náplň:

500 g
mletý mak
200 g
trstinový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
300 ml
mlieko
podľa chuti
citrónová kôra
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Klasickým spôsobom pripravíme kysnuté cesto. Najskôr pripravíme kvások - v troche teplého mlieka rozpustíme lyžičku cukru, pridáme droždie a necháme odstáť, aby vzišiel kvások. Ostatné suroviny dáme do misky, pridáme kvások a vypracujeme hladkú guličku cesta, ktorú necháme na teplom mieste kysnúť asi hodinu.
  2. Po hodine cesto rozdelíme na polovicu. Rozvaľkáme na tenší plát a potrieme pripravenou makovou plnkou - mak zmiešame s cukrom a vanilkou a zalejeme teplým mliekom. Ochutiť môžete aj citrónovou kôrou, ako chcete.
  3. Cesto potreté náplňou zrolujeme a nakrájame na mini závitky, ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu. Pred pečením povrch potrieme rozšľahaným žĺtkom.
Komentáre k receptu
Deer    ·   16.9.2021   ·   Odpovedať   ·  

Dobry den, zaviny mate krasne. V surovinach mate napisane, ze do cesta idu 2 bielky, ale na fotke kde mate muku a ine suroviny mate žĺtky. Idu teda do cesta zltky alebo bielky? Resp. nemysleli ste tym zltky alebo bielky na potretie cesta pred pečením a nie do cesta? Dakujem

NejLucka NejLucka    ·   20.9.2021   ·   Odpovedať   ·  

bielky idú do cesta.. žĺtky použijeme na potretie :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár