Meteník - slovenská pizza s kyslou kapustou a slaninou
Vynikajúca placka s kyslou kapustou a cesnakovou príchuťou. Niekde na Slovensku, veľmi dávno, keď sme boli na výlete, sme jedli toto skvelé jedlo. Už si presne nepamätám kde, ale dobre, že som si vypýtala recept, ktorý som hneď doma skúšala pripravovať a robievam ho dodnes. Je to taká obdoba pizze, ale oveľa lepšia. Aspoň nám doma to chutí viac než pizza. A tá chrumkavá slaninka na vrchu je topka.
Pridal: sulong, 10.10.2020
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo
SUROVINY
Cesto:
300 gkyslá kapusta
300 gpolohrubá múka
300 mlmlieko
1 ksvajce
1 ksdroždie
soľ
rasca
slanina
Pasta:
3-4 strúčikycesnak
4 lyžiceolej
1 lyžicavoda
1 lyžičkasoľ
- Kapusta nakrájať na menšie kúsky.
- V mlieku rozmiešať droždie, pridať múku, vajce, soľ, kyslú kapustu, rascu, všetko spolu zmiešať.
- Vyliať na vymastený plech a na to podávať slaninu na kocky.
- Dáme piecť na 230 stupňov a asi 15 minút.
- Pretlačíme cesnak do mištičky, k tomu pridáme olej, vodu a soľ, všetko spolu zmiešať.
- Když je upečený ještě teplý potřeme česnekovou pastou.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Meteník - slovenská pizza s kysaným zelím a slaninou.
KOMENTÁRE K RECEPTU