Meteník - slovenská pizza s kyslou kapustou a slaninou

Recept Meteník - slovenská pizza s kyslou kapustou a slaninou

Pridal: sulong, 10.10.2020

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo

FOTKA OD VÁS
Recept Meteník - slovenská pizza s kyslou kapustou a slaninou
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúca placka s kyslou kapustou a cesnakovou príchuťou. Niekde na Slovensku, veľmi dávno, keď sme boli na výlete, sme jedli toto skvelé jedlo. Už si presne nepamätám kde, ale dobre, že som si vypýtala recept, ktorý som hneď doma skúšala pripravovať a robievam ho dodnes. Je to taká obdoba pizze, ale oveľa lepšia. Aspoň nám doma to chutí viac než pizza. A tá chrumkavá slaninka na vrchu je topka.

FOTKA OD VÁS
Recept Meteník - slovenská pizza s kyslou kapustou a slaninou

Pridal: sulong, 10.10.2020

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo

SUROVINY

Cesto:

300 gkyslá kapusta
300 gpolohrubá múka
300 mlmlieko
1 ksvajce
1 ksdroždie
soľ
rasca
slanina

Pasta:

3-4 strúčikycesnak
4 lyžiceolej
1 lyžicavoda
1 lyžičkasoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kapusta nakrájať na menšie kúsky.
  2. V mlieku rozmiešať droždie, pridať múku, vajce, soľ, kyslú kapustu, rascu, všetko spolu zmiešať.
  3. Vyliať na vymastený plech a na to podávať slaninu na kocky.
  4. Dáme piecť na 230 stupňov a asi 15 minút.
  5. Pretlačíme cesnak do mištičky, k tomu pridáme olej, vodu a soľ, všetko spolu zmiešať.
  6. Když je upečený ještě teplý potřeme česnekovou pastou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť