NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Medovníky Medové ,,pišingry,,
Medové ,,pišingry,,
Recept Medové ,,pišingry,,
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Petra H Petra H    ·   7.10.2020

Medové ,,pišingry,,

Medové pečivo musí byť na Vianoce na každom stole. Aspoň to je pre mňa znak Vianoc, kedy v dome alebo v byte vonia škorica, med a jedia sa medové koláče a cukrovinky. Kedysi dávno moja babička pripravovala medové pišingry. Po dlhej dobe som vytiahla starú kuchárku, kde som mala tento recept uložený s výkričníkom, že je fantastický a musela som ho skúšať aj mimo Vianoc. Pripomenula som si detské časy, keď sme to jedli ako blázni. Autor: Petra H.

Suroviny

Suroviny:

350 g
hladká múka
90 g
tuk
140 g
práškový cukor
2 lyžice
med
1 ks
vajce
1 lyžica
kakao
1 lyžička
mletá škorica
3/4 lyžičky
jedlá sóda
slivkový lekvár

Poleva:

150 g
biela čokoládová poleva
75 g
Omega
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať.
  2. Cesto vyvaľkáme, vykrajujeme kolieska, dávame na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme.
  3. Pečieme na 180 stupňov dozlata.
  4. Potom polovicu vychladnutých koliesok namáčame do bielej čokoládovej polevy a ako poleva zaschne, ozdobíme štvorlístkom z marcipánu.
  5. Po zaschnutí zlepujeme slivkovým lekvárom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár