Medové ,,pišingry,,

Pridal: Petra H, 7.10.2020
Kategorie: Medovníky, Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Koláče, keksíky, sušienky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Medové pečivo musí byť na Vianoce na každom stole. Aspoň to je pre mňa znak Vianoc, kedy v dome alebo v byte vonia škorica, med a jedia sa medové koláče a cukrovinky. Kedysi dávno moja babička pripravovala medové pišingry. Po dlhej dobe som vytiahla starú kuchárku, kde som mala tento recept uložený s výkričníkom, že je fantastický a musela som ho skúšať aj mimo Vianoc. Pripomenula som si detské časy, keď sme to jedli ako blázni. Autor: Petra H.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Petra H, 7.10.2020
Kategorie: Medovníky, Vianočné pečivo, Vianoce, Sviatočné pečenie, Koláče, keksíky, sušienky
SUROVINY
Suroviny:
350 ghladká múka
90 gtuk
140 gpráškový cukor
2 lyžicemed
1 ksvajce
1 lyžicakakao
1 lyžičkamletá škorica
3/4 lyžičkyjedlá sóda
slivkový lekvár
Poleva:
150 gbiela čokoládová poleva
75 gOmega
- Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať.
- Cesto vyvaľkáme, vykrajujeme kolieska, dávame na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme.
- Pečieme na 180 stupňov dozlata.
- Potom polovicu vychladnutých koliesok namáčame do bielej čokoládovej polevy a ako poleva zaschne, ozdobíme štvorlístkom z marcipánu.
- Po zaschnutí zlepujeme slivkovým lekvárom.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Medové pišingry.
KOMENTÁRE K RECEPTU