Medové ,,pišingry,,

Recept Medové ,,pišingry,,
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Medové pečivo musí byť na Vianoce na každom stole. Aspoň to je pre mňa znak Vianoc, kedy v dome alebo v byte vonia škorica, med a jedia sa medové koláče a cukrovinky. Kedysi dávno moja babička pripravovala medové pišingry. Po dlhej dobe som vytiahla starú kuchárku, kde som mala tento recept uložený s výkričníkom, že je fantastický a musela som ho skúšať aj mimo Vianoc. Pripomenula som si detské časy, keď sme to jedli ako blázni. Autor: Petra H.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Suroviny:

350 ghladká múka
90 gtuk
140 gpráškový cukor
2 lyžicemed
1 ksvajce
1 lyžicakakao
1 lyžičkamletá škorica
3/4 lyžičkyjedlá sóda
slivkový lekvár

Poleva:

150 gbiela čokoládová poleva
75 gOmega

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať.
  2. Cesto vyvaľkáme, vykrajujeme kolieska, dávame na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme.
  3. Pečieme na 180 stupňov dozlata.
  4. Potom polovicu vychladnutých koliesok namáčame do bielej čokoládovej polevy a ako poleva zaschne, ozdobíme štvorlístkom z marcipánu.
  5. Po zaschnutí zlepujeme slivkovým lekvárom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť