Medové perníčky

Pridal: Adddy17, 4.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Perníčky, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Čo by to boli za Vianoce, keby sme doma nezdobil medové perníčky bielkovou polevou. Hviezdičky, srdiečka, zvončeky, kolieska, všetko možné aj nemožné. Cesto síce musí 24 hodín stáť v chladničke, ale o to lepšie sa s ním pracuje na druhý deň. Autor: Adddy
FOTKA OD VÁS
Pridal: Adddy17, 4.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Perníčky, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce
SUROVINY
15 dkgmed
20 dkgpráškový cukor
2 ksvajce
1/2 kghladká múka
1 bal.prášok do perníka
8 dkgrozpustené maslo
Poleva:
1 ksbielok
podľa potrebypráškový cukor
- Ušľaháme med, cukor a vajcia, potom po lyžiciach pridávame hladkú múku s práškom do perníka, nakoniec vmiešame rozpustené maslo.
- Necháme 24h v chladničke odležať. Vyvaľkáme silnejší plát a formičkami vykrajujeme rôzne tvary. Pred upečením potrieme žĺtkom, pečieme na 140 C. Necháme vychladnúť.
- Ušľaháme bielok s práškovým cukrom, poleva musí byť pekne hustá, aby sa neroztekala na perníčkoch a perníčky ozdobíme.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Medové perníčky.
KOMENTÁRE K RECEPTU