Medové perníčky

Recept Medové perníčky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Čo by to boli za Vianoce, keby sme doma nezdobil medové perníčky bielkovou polevou. Hviezdičky, srdiečka, zvončeky, kolieska, všetko možné aj nemožné. Cesto síce musí 24 hodín stáť v chladničke, ale o to lepšie sa s ním pracuje na druhý deň. Autor: Adddy

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

15 dkgmed
20 dkgpráškový cukor
2 ksvajce
1/2 kghladká múka
1 bal.prášok do perníka
8 dkgrozpustené maslo

Poleva:

1 ksbielok
podľa potrebypráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Ušľaháme med, cukor a vajcia, potom po lyžiciach pridávame hladkú múku s práškom do perníka, nakoniec vmiešame rozpustené maslo.
  2. Necháme 24h v chladničke odležať. Vyvaľkáme silnejší plát a formičkami vykrajujeme rôzne tvary. Pred upečením potrieme žĺtkom, pečieme na 140 C. Necháme vychladnúť.
  3. Ušľaháme bielok s práškovým cukrom, poleva musí byť pekne hustá, aby sa neroztekala na perníčkoch a perníčky ozdobíme.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť